ПУ Бањалука: У акцији "Курир" ухапшена три лица

 Припадници Полицијске управе Бањалука су у оквиру оперативне акције кодног назива "Курир" ухапсили три лица чији су иницијали З.А, П.П. и Р.Ш. осумњичена за четири тешке крађе, као и лице Р.Д. због изазивања опште опасности и оштећења и одузимања туђе ствари.

Република Српска 03.11.2022 | 14:21
ПУ Бањалука: У акцији "Курир" ухапшена три лица

Наведена акција, усмјерена на спречавање и откривање имовинских кривичних дјела, реализована је јуче и данас, а лица З.А., П.П. и Р.Ш из Бањалуке су осумњичена да су наведена кривична дјела починила на подручју града на Врбасу од мјесеца октобра 2021. године до 19. септембра ове године.

"Мета напада су биле породичне куће и станови одакле су осумњичена лица отуђивала новац и златни накит, а материјалана штета причињена овим кривичним дјелима износи 25.000 КМ", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Бањалучка полиција је дошла до сазнања да се лице из Бањалуке Р.Д. може довести у везу са извршењем кривичног дјела извршеног у бањалучкој Дубичкој улици, 29. октобра 2019. године, када је у двориште породичне куће оштећеног лица бацило ручну бомбу, приликом чега је дошло до оштећења на фасади и балконској огради.

"Такође, Р.Д. је осумњичен да је 6. јуна 2021. године у Улици Милоша Матића извршило кривично дјело на начин да је употребом запаљиве течности и отвореног пламена изазвало пожар на путничком возилу `фолксваген туран`", навели су из полиције.

Све мјере и радње у вези с наведеним случајевима предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука. 

(Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ББ

03.11.2022 13:25

Мало це поприцати са судијом и пустице их.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

03.11.2022 14:14

Браво за полицију

ОДГОВОРИТЕ