PU Banjaluka: U akciji "Kurir" uhapšena tri lica

 Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su u okviru operativne akcije kodnog naziva "Кurir" uhapsili tri lica čiji su inicijali Z.A, P.P. i R.Š. osumnjičena za četiri teške krađe, kao i lice R.D. zbog izazivanja opšte opasnosti i oštećenja i oduzimanja tuđe stvari.

Republika Srpska 03.11.2022 | 14:21
PU Banjaluka: U akciji "Kurir" uhapšena tri lica

Navedena akcija, usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, realizovana je juče i danas, a lica Z.A., P.P. i R.Š iz Banjaluke su osumnjičena da su navedena krivična djela počinila na području grada na Vrbasu od mjeseca oktobra 2021. godine do 19. septembra ove godine.

"Meta napada su bile porodične kuće i stanovi odakle su osumnjičena lica otuđivala novac i zlatni nakit, a materijalana šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 25.000 КM", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Banjalučka policija je došla do saznanja da se lice iz Banjaluke R.D. može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela izvršenog u banjalučkoj Dubičkoj ulici, 29. oktobra 2019. godine, kada je u dvorište porodične kuće oštećenog lica bacilo ručnu bombu, prilikom čega je došlo do oštećenja na fasadi i balkonskoj ogradi.

"Takođe, R.D. je osumnjičen da je 6. juna 2021. godine u Ulici Miloša Matića izvršilo krivično djelo na način da je upotrebom zapaljive tečnosti i otvorenog plamena izazvalo požar na putničkom vozilu `folksvagen turan`", naveli su iz policije.

Sve mjere i radnje u vezi s navedenim slučajevima preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 

(Srna Foto: Ilustracija) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BB

03.11.2022 13:25

Malo ce popricati sa sudijom i pustice ih.

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

03.11.2022 14:14

Bravo za policiju

ODGOVORITE