Стевановић у СБ: Стабилна БиХ у интересу Србије

- Представник Србије у Савјету безбједности УН Немања Стевановић изјавио је на вечерашњој сједници у Њујорку, на којој је разговарано о ситуацији у БиХ, да је Србија гарант Дејтонског мировног споразума и да је стабилна БиХ, у интересу његове земље.

Босна и Херцеговина 02.11.2022 | 22:52
Стевановић у СБ: Стабилна БиХ у интересу Србије

"Србија верује да је консензус једини начин да се дијалогом решавају проблеми. Србија поштује право сваке државе да ствара међународну политику и сигурност и то се односи на наше односе са БиХ", рекао је Стевановић.

Стевановић је изразио наду да ће се у БиХ с обзиром да су недавно одржани избори формирати власт и да се жели јачати сарадња.

Он је навео да Србија поздравља одлуку Европске комисије из октобра, која условно даје БиХ статус кандидата за БиХ.

"Србија је увјерена да политички актери у БиХ, а то су три конститутивна народа, могу наћи рјешења. Надам се да ће нас то довести до заједничког циља, а то је чланство у ЕУ. БиХ показује све већи интерес и за `Отворени Балкан`", додао је Стевановић.

Он је истакао да је иницијатива "Отворени Балкан" дала конкретне резултате у протоку људи, робе и услуга.

"Желимо просперитет и јачање сарадње. БиХ је први сусјед и њена стабилност је у интересу Србије и помоћи ћемо у томе", закључио је Стевановић.

(Срна Фото: Сцреенсхот) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

БЛ

02.11.2022 23:06

Опет лаз, какав гарант, никад није била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

03.11.2022 07:49

Добро је Алкалај рекао, само учесници у рату потписују мировни споразум, тачно то је ЛАЖ

Name

Који

03.11.2022 03:10

Су то избори одрзани ,ма ста прицате нису то избори то је силовање и отимање изботме воље народа јели то та Европска унија и који у њој закони владају ово нема нигдје у свијету лопови да изгубе изборе па изврсе мссовну краду и новцем нссег народа купе и ЦИК и тузиластво које аминује ту пљацку и како сада Милокраду несмета ни ЦИК а ни зтузиластво БиХ а донедавно је говорио да не прихвата њихове одлуке ,,Каквог образа мора бити неко да на такав нацин доде на цело дрзаве а и посланици да засједну у посланицке клупе медутим то њима не смета образ је код њих-дон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Који

03.11.2022 10:23

Опозиција је, у вријеме кампање , рекла да је загледана у Београд и да це слусати ста БГ казе ,БГје цеститао Додику и ту је крај

Name

Раде

03.11.2022 06:50

Србија може за један дан да ствари постави у нормали, ал да хоће..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диктатура

03.11.2022 07:04

Добили су 2/3.већину у скупштини РС. Значи, одосмо у диктатиру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису добили

03.11.2022 09:25

Него такодје вецином покрали. Ко нормалан да гласа са толико и толики број компромитованих особа?! Нико вјеруј!

Name

Wwww

03.11.2022 07:22

Јадни смо

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

03.11.2022 07:38

Ако мислите да подршком лоповској банди и вођи чините добро Србима у Бих, или се варате или нам намјерно желите пропаст, а ми смо на путу пропасти, или хоћете да ми попуњавамо оно што иде и из Србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

03.11.2022 08:07

Смит је обмануо и УН и СБ са извјештајем о изборном процесу у БиХ, нарушио трајно повјерење у изборни процес и никад више поштен народ неће излазити на изборе!!!! Ради легализовања изборне крађе уништена је и правна држава и задњи трачак наде да држава БиХ може функционисати као правна држава!!! Монструми као Смит створили су мафијашку државу БиХ, јерррр им одговара да БиХ буде трајно нестабилана држава!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да има ту истине

03.11.2022 10:30

Смит игра игру Запада. Баја је информисао Саразина ( Нијемца који га је посјетио одмах послије избора) да ови из Опозиције имају договор са Русима и да су националисти, да ће РС продати Русима итд. Саразин обавијестио Њемацку ови брзе боље остале. И онда договор нека њега са њим је лако ни по коју цијену не дати Опозицији побједу. И сви добисе упутства или овако или никако. Лакташки Пијачар извео је опет салто мортале само да задржи власт макар у РС јер у БиХ не може ништа. Али за пола градјана РС Он Милорад Додик није предсједник и то не може промијенити ништа и нико.

Name

+

03.11.2022 09:06

НЕ ТРЕБА ПОМАГАТИ РС ДРЖАВА СРБИЈА. ОВДЈЕ ЈЕ БИЛО ВИШЕ БОГАСТВА ДРУШТВЕНОГ ПО СТАНОВНИКУ ОД СРБИЈЕ. ОД РАТА ОВА ВЛАСТ СВЕ ПОКРАДЕ И УНИШТИ. АКО ЈЕ ВЕЋИНА НАРОДА ГЛАСАЛА ЗА СНСД, ЗА ЊИХ, ОНДА НАМ ЈЕ ДОБРО. ЗАШТО ДА НАРОД СРБИЈЕ БАЦА ПАРЕ У КАЦУ БЕЗ ДНА. /не троши се транспарентно/. ЛАЖЕ РТРС.

ОДГОВОРИТЕ