Stevanović u SB: Stabilna BiH u interesu Srbije

- Predstavnik Srbije u Savjetu bezbjednosti UN Nemanja Stevanović izjavio je na večerašnjoj sjednici u Njujorku, na kojoj je razgovarano o situaciji u BiH, da je Srbija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je stabilna BiH, u interesu njegove zemlje.

Bosna i Hercegovina 02.11.2022 | 22:52
Stevanović u SB: Stabilna BiH u interesu Srbije

"Srbija veruje da je konsenzus jedini način da se dijalogom rešavaju problemi. Srbija poštuje pravo svake države da stvara međunarodnu politiku i sigurnost i to se odnosi na naše odnose sa BiH", rekao je Stevanović.

Stevanović je izrazio nadu da će se u BiH s obzirom da su nedavno održani izbori formirati vlast i da se želi jačati saradnja.

On je naveo da Srbija pozdravlja odluku Evropske komisije iz oktobra, koja uslovno daje BiH status kandidata za BiH.

"Srbija je uvjerena da politički akteri u BiH, a to su tri konstitutivna naroda, mogu naći rješenja. Nadam se da će nas to dovesti do zajedničkog cilja, a to je članstvo u EU. BiH pokazuje sve veći interes i za `Otvoreni Balkan`", dodao je Stevanović.

On je istakao da je inicijativa "Otvoreni Balkan" dala konkretne rezultate u protoku ljudi, robe i usluga.

"Želimo prosperitet i jačanje saradnje. BiH je prvi susjed i njena stabilnost je u interesu Srbije i pomoći ćemo u tome", zaključio je Stevanović.

(Srna Foto: Screenshot) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

BL

02.11.2022 23:06

Opet laz, kakav garant, nikad nije bila.

ODGOVORITE
Name

Re BL

03.11.2022 07:49

Dobro je Alkalaj rekao, samo učesnici u ratu potpisuju mirovni sporazum, tačno to je LAŽ

Name

Koji

03.11.2022 03:10

Su to izbori odrzani ,ma sta pricate nisu to izbori to je silovanje i otimanje izbotme volje naroda jeli to ta Evropska unija i koji u njoj zakoni vladaju ovo nema nigdje u svijetu lopovi da izgube izbore pa izvrse mssovnu kradu i novcem nsseg naroda kupe i CIK i tuzilastvo koje aminuje tu pljacku i kako sada Milokradu nesmeta ni CIK a ni ztuzilastvo BiH a donedavno je govorio da ne prihvata njihove odluke ,,Kakvog obraza mora biti neko da na takav nacin dode na celo drzave a i poslanici da zasjednu u poslanicke klupe medutim to njima ne smeta obraz je kod njih-don

ODGOVORITE
Name

Re Koji

03.11.2022 10:23

Opozicija je, u vrijeme kampanje , rekla da je zagledana u Beograd i da ce slusati sta BG kaze ,BGje cestitao Dodiku i tu je kraj

Name

Rade

03.11.2022 06:50

Srbija može za jedan dan da stvari postavi u normali, al da hoće..

ODGOVORITE
Name

Diktatura

03.11.2022 07:04

Dobili su 2/3.većinu u skupštini RS. Znači, odosmo u diktatiru!

ODGOVORITE
Name

Nisu dobili

03.11.2022 09:25

Nego takodje vecinom pokrali. Ko normalan da glasa sa toliko i toliki broj kompromitovanih osoba?! Niko vjeruj!

Name

Wwww

03.11.2022 07:22

Jadni smo

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

03.11.2022 07:38

Ako mislite da podrškom lopovskoj bandi i vođi činite dobro Srbima u Bih, ili se varate ili nam namjerno želite propast, a mi smo na putu propasti, ili hoćete da mi popunjavamo ono što ide i iz Srbije

ODGOVORITE
Name

Hmmm

03.11.2022 08:07

Smit je obmanuo i UN i SB sa izvještajem o izbornom procesu u BiH, narušio trajno povjerenje u izborni proces i nikad više pošten narod neće izlaziti na izbore!!!! Radi legalizovanja izborne krađe uništena je i pravna država i zadnji tračak nade da država BiH može funkcionisati kao pravna država!!! Monstrumi kao Smit stvorili su mafijašku državu BiH, jerrrr im odgovara da BiH bude trajno nestabilana država!!

ODGOVORITE
Name

Da ima tu istine

03.11.2022 10:30

Smit igra igru Zapada. Baja je informisao Sarazina ( Nijemca koji ga je posjetio odmah poslije izbora) da ovi iz Opozicije imaju dogovor sa Rusima i da su nacionalisti, da će RS prodati Rusima itd. Sarazin obavijestio Njemacku ovi brze bolje ostale. I onda dogovor neka njega sa njim je lako ni po koju cijenu ne dati Opoziciji pobjedu. I svi dobise uputstva ili ovako ili nikako. Laktaški Pijačar izveo je opet salto mortale samo da zadrži vlast makar u RS jer u BiH ne može ništa. Ali za pola gradjana RS On Milorad Dodik nije predsjednik i to ne može promijeniti ništa i niko.

Name

+

03.11.2022 09:06

NE TREBA POMAGATI RS DRŽAVA SRBIJA. OVDJE JE BILO VIŠE BOGASTVA DRUŠTVENOG PO STANOVNIKU OD SRBIJE. OD RATA OVA VLAST SVE POKRADE I UNIŠTI. AKO JE VEĆINA NARODA GLASALA ZA SNSD, ZA NJIH, ONDA NAM JE DOBRO. ZAŠTO DA NAROD SRBIJE BACA PARE U KACU BEZ DNA. /ne troši se transparentno/. LAŽE RTRS.

ODGOVORITE