Премијер Кине позива на јачу комуникацију међу земљама чланицама ШОС-а

Премијер Кине Ли Кећијанг позвао је јуче чланице Шангајске организације за сарадњу (ШОС) да појачају међусобне комуникације ради реализације регионалних интеграција и стабилизације ланаца снабдевања.

Свијет 02.11.2022 | 09:16
Премијер Кине позива на јачу комуникацију међу земљама чланицама ШОС-а

Ли, који председава 21. састанком Савета шефова влада држава чланица ШОС-а, је позвао на већу сарадњу у безбедности, трговини, храни и снабдевању енергентима, као и културној размени ради јачања међусобног политичког поверења и пријатељских размена унутар ШОС-а.

Говорећи о кинеској економији, Ли је изјавио да је она упркос одређеним неочекиваним притисцима, ове године показала тренд стабилног опоравка захваљујући низу спроведених политика и мера. Кина ће удвостручити напоре у спровођење политика, истакао је Ли, додајући да ће његова земља наставити да промовише здрав и стабилан развој економије.

Кинески премијер је нагласио да ће се земља држати своје основне државне политике реформе и отварања и следити пут мирног развоја, поготово у окружењу управо завршеног 20. Националног конгреса Комунистичке партије Кине. Кина ће и даље јачати сарадњу са државама чланицама ШОС-а на свим фронтовима, додао је он.

Лидери ШОС-а који су били присутни на састанку, високо су оценили резултате сарадње ШОС-а у свим сферама и изразили жељу за побољшањем механизма сарадње и коришћењем потенцијала сарадње, како би се заједнички суочавали са изазовима у областима хране, енергетске сигурности и климатских промена.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Прњавор

02.11.2022 11:05

Порука упућена оном малом,шизофреном наци патуљку путину..Кина је окренута западу,тамо је лова..имају и бројне пројекте који су сада стопирани јер је онај наци штакор напао Украјину..зато кина ни не подржава руссију и стално их позива да се повуку из Украјине и окрену миру..кина би могла и да изгуби стрпљење са руссима и згази то за 3 дана..русси ни теоретске неби имали да се одбране..а већ су им узели сибир,само што русси несмију то ни споменут

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДејанМ

02.11.2022 13:50

ајд не причај глупости. за 3 године почиње рат УСа против кине, са русима је ово само увод. Али ти не знаш енглески па не можеш да пратиш УСА медије :Д