Највеће пријетње по човјечанство су у великом убрзању

Американац Нуријел Рубини, један од најпознатијих економиста данашњице, у опсежном интервју говорио је о мегапретњама које угрожавају нашу будућност.

Свијет 02.11.2022 | 07:39
Највеће пријетње по човјечанство су у великом убрзању

Рубини је предвидео финансијску кризу 2008. године, а због песимистичних предвиђања стекао је надимак "доктор Пропаст", али он би више волео да га зову доктор Реалиста.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Илија цворовиц

02.11.2022 07:17

Све је ово отприлике тако како овај писе.Али ми није јасно за климатске промјене.Ама,маните се покусаја утицања на климатске промјене,пустите природу да буде природа.Па све сто нам се десава по питању временских прилика и неприлика је зато сто ви покусавате смањити концентрацију тог и тог,повецати тог и тога,бла,бла...Све нам ваљало вијековима,сад одједном ниста не ваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.11.2022 09:09

Климатске промјене, мантра за узимање пара од људи да би скупо наплатили нове технологије које су измишљене прије 50 година и више.. И још постали свеци и спасиоци народа ,а ето ми смо ти обични људи,за њих штеточине који су криви за то. Ако се сјетимо озонских рупа и тог прања мозга у оно доба..годинама трајала мантра и нестала као и озонска рупа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сав тај свијет

02.11.2022 09:24

Вас свијет, који сте вјековима стварали (скарадно) мораце да се суоци са тиме, а да би то закљуцили није потребно бити бас никакав пророк ни ти ли експерт за било ста.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како Да Не

02.11.2022 09:31

Већини је криза, а мањини велики профит ! Када Људи свате да никога не занима њихов живот и здравље, већ да иза свега стоји профит, свима ће нам бити боље ! Пробајте се "учахурити", немојте трошити, осим на оно нај основније, па да видите како ће све ово да попусти, јер "њих" искључиво интересује профит !

ОДГОВОРИТЕ
Name

.Матриx.

02.11.2022 09:34

Не мозе и јаре и паре и модерна технологија и да све буде у реду,колико брзо технологија напредује све смо близе самоунистењу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

02.11.2022 16:42

Највећа пфијетња за човјечанство су ММФ, Свјетски економски форум и и њихов оснивач Клаус Сцхwаб. Затим амерички говнари и мафија из Брисела. И на крају ови квази милијардери који су се нахапали наштампаних долара и који све обо финансирају.

ОДГОВОРИТЕ