Даниел Поповић тврди да су Јоксимовић и Алибабић плагирали његове песме!

Спорови око песама на музичкој јавној сцени нису нека новост. Овога пута је Милан Поповић, познатији као Даниел, који је представљао Југославију на Евровизији с нумером "Џули" 1983, испричао за Курир да је Жељко Јоксимовић плагирао његову песму.

Забава 01.11.2022 | 20:37
Даниел Поповић тврди да су Јоксимовић и Алибабић плагирали његове песме!

Даниел је открио да је он 1989. године снимио сингл "Што сам ти, срећо, крив", а да је његов колега Жељко "позајмио" мелодију и искористио је за свој хит "Девојка са поља зелених".

 
Daniel Popović
ФОТО: ПРИНТСКРИН

Огорчен

- Да се разумемо, нисам био довољно присутан у медијима, због тога сам и долазио у ситуације да колеге "позајмљују" моје песме, а не потпишу ме као аутора. Рецимо, моја песма из 1989. године "Што сам ти, срећо, крив" послужила је као инспирација мом колеги Жељку Јоксимовићу за "Девојку са поља зелених". Мени је то част, али волео бих да ме је потписао као коаутора. Испод те песме као аутор музике стоји потписан он, Жељко Јоксимовић и када то видим, помислим: "Па чекај мало, рођо, то је моја песма!" - казао је Поповић и открио да Жељко није једини који је плагирао његове песме:

DAniel Popović
ФОТО: РТС

- Такође, црногорска група Ноу нејм и њихова евровизијска песма "Заувек моја" у основи је моја песма "Ја не знам живјети без љубави" - испричао је он. Контактирали смо са Данијелом Алибабићем, који је и отпевао поменуту песму с групом Ноу нејм на Евровизији, који је нељубазно одговорио на наше питање.

Danijel Alibabić
ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

- То је највећа глупост коју сам чуо у животу! Као прво, ја и не знам која је та песма тог Даниела Поповића, то је једна ствар, а друга ствар је то што песма није плагијат. Да је плагијат било које песме, не би могла никада да се појави на Евровизији. Тако да је то глупост - казао је он, а када смо му рекли да је Поповић истакао да се сличност између мелодија јасно чује на Јутјуб снимцима, Алибабић је побеснео:

- А шта сте ви завшили од школе? Ви сте неки музички стручњак? Он је рекао глупост, не знам који ти део није јасан у томе? То што је испричао је чиста глупост - викао је Алибабић.

Без одговора

Жељко Јоксимовић није се јављао на наше позиве, као ни његова супруга Јована. Из певачевог ПР тима су нам рекли да ће проследити питање Жељку, али нам одговоре нису доставили до закључења броја.

Željko Joksimović
ФОТО: МАРИНА ЛОПИЧИЋ

Подсетимо, ово није први пут да је Јоксимовић оптужен за плагирање песама. Он је 2004. оптужен да је од азербејџанског инструменталисте Аликана Самедова украо мелодију за песму "Лане моје", којом је представљао Србију на такмичењу за Песму Евровизије. Он се тада једва извукао јер су у питању била три иста такта, што значи да му је један такт недостајао да буде дисквалификован из такмичења.

Исто се десило и 2012, кад је Србију представљао на Евровизији с песмом "Није љубав ствар". Слушаоци су одмах почели да полемишу да ли се ради о још једном плагијату јер, према коментарима, један део композиције подсећа на нумеру "Парадисе" групе Колдплеј.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар