Магнет од сада преко упутнице породичног љекара

Заказивање термина за амбулантну компјутеризовану томографију и магнетну резонанцу од 1. новембра више неће спроводити Фонд здравственог осигурања Републике Српске већ љекари породичне медицине, што ће поједноставити процедуру упућивања на ову дијагностику.

Република Српска 30.10.2022 | 12:28
Магнет од сада преко упутнице породичног љекара

Из ФЗО је саопштено да се ова новина уводи јер је захваљујући Интегрисаном здравственом информационом систему /ИЗИС/ омогућена транспарентност листе чекања на ове дијагностичке прегледе и једноставно заказивање преко електронских упутница.

- Доктори породичне медицине имаће увид у слободне термине за компјутеризовану томографију и магнетну резонанцу у свим установама које имају уговор са Фондом за пружање ових прегледа, тако да је престала потреба да ФЗО заказује прегледе - навели су из Фонда.

На овај начин убрзаће се процедура заказивања термина пацијентима и они се неће морати враћати породичном љекару да преузму упутницу након заказаног прегледа јер ће доктор породичне медицине на лицу мјеста пацијенту заказати термин за компјутеризовану томографију или магнетну резонанцу.

При томе породични љекар моћи ће да консултује и самог пацијента у вези са термином прегледа који му одговара, као и установом у којој пацијент жели да обави преглед, да се не дешава да се накнадно мијења термин или установа.

Породични љекар је дужан да пацијента информише о првом слободном термину и да закаже преглед водећи рачуна о здравственом стању осигураног лица, а пацијент ће моћи одмах да преузме своју упутницу.

Упутница коју је попунио породични љекар ће кроз листу чекања путем апликације или ИЗИС-а бити видљива и установама које пружају услуге компјутеризоване томографије и магнетне резонанце, као и Фонду.

(СРНА)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

30.10.2022 11:44

Добар дан, када имате термин за магнетну резонанцу? - 15.МАРТ У 13Х. - Побогу, имате ли ишта раније? - ИМА, У 10х...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааа

30.10.2022 12:44

А мозда моземо ипак да Вас угурамо у септембар идуце године…

Name

Хит

30.10.2022 12:45

Тузно, али ово је најјаци коментар зиве истине

Name

Татар

30.10.2022 12:12

Немојте ми молим вас само о здравственом систему и Црти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

30.10.2022 13:02

Ау ј.... захваљујући изису оће рећи престолинаследнику додику млађем, благо нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ххххх

30.10.2022 14:44

зашто се магнет не ради у болници Србија већ нас шаљу у СИРИУС

ОДГОВОРИТЕ