Magnet od sada preko uputnice porodičnog ljekara

Zakazivanje termina za ambulantnu kompjuterizovanu tomografiju i magnetnu rezonancu od 1. novembra više neće sprovoditi Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske već ljekari porodične medicine, što će pojednostaviti proceduru upućivanja na ovu dijagnostiku.

Republika Srpska 30.10.2022 | 12:28
Magnet od sada preko uputnice porodičnog ljekara

Iz FZO je saopšteno da se ova novina uvodi jer je zahvaljujući Integrisanom zdravstvenom informacionom sistemu /IZIS/ omogućena transparentnost liste čekanja na ove dijagnostičke preglede i jednostavno zakazivanje preko elektronskih uputnica.

- Doktori porodične medicine imaće uvid u slobodne termine za kompjuterizovanu tomografiju i magnetnu rezonancu u svim ustanovama koje imaju ugovor sa Fondom za pružanje ovih pregleda, tako da je prestala potreba da FZO zakazuje preglede - naveli su iz Fonda.

Na ovaj način ubrzaće se procedura zakazivanja termina pacijentima i oni se neće morati vraćati porodičnom ljekaru da preuzmu uputnicu nakon zakazanog pregleda jer će doktor porodične medicine na licu mjesta pacijentu zakazati termin za kompjuterizovanu tomografiju ili magnetnu rezonancu.

Pri tome porodični ljekar moći će da konsultuje i samog pacijenta u vezi sa terminom pregleda koji mu odgovara, kao i ustanovom u kojoj pacijent želi da obavi pregled, da se ne dešava da se naknadno mijenja termin ili ustanova.

Porodični ljekar je dužan da pacijenta informiše o prvom slobodnom terminu i da zakaže pregled vodeći računa o zdravstvenom stanju osiguranog lica, a pacijent će moći odmah da preuzme svoju uputnicu.

Uputnica koju je popunio porodični ljekar će kroz listu čekanja putem aplikacije ili IZIS-a biti vidljiva i ustanovama koje pružaju usluge kompjuterizovane tomografije i magnetne rezonance, kao i Fondu.

(SRNA)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

30.10.2022 11:44

Dobar dan, kada imate termin za magnetnu rezonancu? - 15.MART U 13H. - Pobogu, imate li išta ranije? - IMA, U 10h...

ODGOVORITE
Name

Jaaa

30.10.2022 12:44

A mozda mozemo ipak da Vas uguramo u septembar iduce godine…

Name

Hit

30.10.2022 12:45

Tuzno, ali ovo je najjaci komentar zive istine

Name

Tatar

30.10.2022 12:12

Nemojte mi molim vas samo o zdravstvenom sistemu i Crti.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

30.10.2022 13:02

Au j.... zahvaljujući izisu oće reći prestolinasledniku dodiku mlađem, blago nama

ODGOVORITE
Name

hhhhh

30.10.2022 14:44

zašto se magnet ne radi u bolnici Srbija već nas šalju u SIRIUS

ODGOVORITE