Траже кривца за помор рибе у Дрини код Зворника

Инспекторат РС упознат је са помором рибе у Дрини који се десио прошле седмице и провјерава наводе да се мрља појавила на излазу из колектора зворничке “Алумине”, а у тој компанији тврде да они нису одговорни за инцидент, те да су на тај испуст повезане и друге фирме.

Република Српска 27.10.2022 | 09:19
Траже кривца за помор рибе у Дрини код Зворника

У Инспекторату РС кажу да су након разговора са републичким водним инспектором из Србије и представницима предузећа “Воде Српске” дошли до сазнања да се појавила мрља на излазу из колектора “Алумине”, а који је у непосредној близини моста код граничног прелаза Каракај.

– На основу тих информација обавијестили смо републичког водног инспектора да у што краћем року изврши инспекцијски надзор у том привредном друштву. О резултатима контроле и предузетим мјерама благовремено ћемо обавијестити јавност – рекли су јуче у Инспекторату РС и додали да су се у контролу укључили и надлежни органи из Србије.

Директорица сектора интегрисане заштите у компанији “Алумина” Драгана Драгојловић јуче је за “Глас” истакла да надлежни инспектор још није посјетио предузеће, те са сигурношћу тврди да њихове отпадне воде нису изазвале помор рибе.

– Нисмо имали инцидентну ситуацију у смислу прекорачења вриједности од максимално дозвољених које би могле довести до потенцијалног помора рибе. Ми нисмо фабрика која испушта киселине, већ доминантно користимо лужину и наше отпадне воде садрже дозвољене концентрације пх вриједности – увјерава Драгојловићева.

(Глас Српске Фото:БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Т39842288

27.10.2022 07:31

Инспекција, тужбе ово оно диже се прашина и баца у очи само да се види као да се нешто ради, и на крају ујео вук магарца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

27.10.2022 09:22

До утврђивања праве истине о овој еколошкој катастрофи, вјероватно никада неће ни доћи, као што је изостао и налаз инспекције о испуштању пиралена из Инцела у Врбас у строгом центру Бања Луке, са још увијек неутврђеним штетним посљедицама и на еколошки систем и становништво ове регије!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

27.10.2022 09:28

Нема по закону испустања "дозвољених вриједности", каква вам је то прича? Значи, може отровних хемикалија, али не превише?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин лимар

27.10.2022 14:07

Није први пут, за 5 дана нико то висе неце ни спомињати, смеће од друства, ентитета и назови дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворницанин

27.10.2022 18:47

Треба затворити алумину ,или дати стевановицу да управља како треба

ОДГОВОРИТЕ