О Нацрту буџета требало је да расправљамо још у септембру

Коментаришући скидање Нацрта ребаланса градског буџета, градоначелник Драшко Станивуковић још је једном поручио да је ова одлука скупштинске већине била непотребна.

Република Српска 25.10.2022 | 12:57
О Нацрту буџета требало је да расправљамо још у септембру

-Одборници не желе да расправљамо о Нацрту на данашњем дневном реду, а желе да се усаглашавамо око свега онога што треба да се нађе у ребалансу буџета. Подсјећам вас да Нацрт није обавезујући документ, он је само темељ на којем ми градимо све наше остале политике. Ми  морамо да разговарамо о Нацрту, који смо могли да имамо још у септембру, како би имали приједлог – рекао је градоначелник.

Додао је да је то само приједлог о којем одборници треба да расправљају, односно да на њега дају своје приједлоге, сугестије и слично.

-Ми вама достављамо темеље, ви сагледавате све то, видите гдје има новца, гдје нема, шта треба урадити. Након тога, заједно расправљамо о томе. Знате да на Нацрт нема амандман, него иде јавна дискусија. Ми смо данас о Нацрту требало да расправљамо, одборници кажу своје мишљење, шта терба додати, шта су приједлози. Ја саслушам и ми то уврстимо у ребаланс, грађани дискутују о томе, ми сједнемо у међувремену, а већ на наредној сједници расправљамо о томе. Ипак, сада желите да усвојите ребаланс 29. децембра и да мени као градоначелнику дате два дана да потрошим тај новац из ребаланса, да распоредим 30 милиона, а знате да то није могуће – истакао је граодначелник.

Ипак, како каже, одборници су и то одбили, те је још једном поручио како је увјерен да народ види ко води искрену борбу за град.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин

25.10.2022 11:30

Наравно да видимо јер ми гледамо својим оцима и слусамо својим усима а нецекамо да нам из Бакинаца казу ста су они добро ( а висе лосег ) су урадумили за град и градане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тешко нама

25.10.2022 11:35

Драшко, позови Бањалучане на улицу, овако више не иде. Додик заказује посебну седницу НСРС у вези ребаланса а Бањалуци ускраћује право на исто. Он наравно нема право да заказује али то ради а његовим одборницима нареди да опструишу све што би одговарало већини грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

25.10.2022 11:56

Драле са својом посланичком екипом ће стати уз побједнике у заштити РС, што обезбјеђују 2/3 већину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

25.10.2022 12:52

Драшко уради нешто, овако стално иста прича, ви хоцете а они вам не дају и тако сваки пут... Поведи протесте, организуј народ да искаже грађанску непослушност, несто уради јер цекати изборе 2024 овако заиста нема смисла. Једино се усагласите кад треба несто од Кајиног интереса да се изгласа. Градоначелнику и људима око њега као да је драго због активности скупштинске вецине предводјене Драгославом Топицем, СНСД-овим јурисником јер имају оправдање за све сто су требали а нису учинил...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

25.10.2022 13:10

Драшко, и твог јаукања је превише, "стално исту козу дереш". Говорио си о великом криминалу у општини, у јавним предузећима, о лажним дипломама, сад нам кажи докле се дошло са процесуирањем окривљених или си се и ти с њима зближио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За петра

25.10.2022 13:57

Зар не видиш с каквом мафијом се Драско бори.погледсј ста власт ради.иво нема ни у Африци.требају протести у Бањалуци и растјерати ову скупштинску вецину-бјелисвјетску гамад.ини су највећи непријатељи свом народу требамо подржати нашег градонацелникаСранивуковица.

Name

Неко ко зна

25.10.2022 13:37

Мали нас замајава..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јуда

25.10.2022 14:07

Смирио се мали.Дидо га купио

ОДГОВОРИТЕ
Name

само питам

25.10.2022 17:10

Градонацелнице, ста цемо са Еко топланом? Јутра су хладна а централно гријање је постало мисаона именице.

ОДГОВОРИТЕ