O Nacrtu budžeta trebalo je da raspravljamo još u septembru

Komentarišući skidanje Nacrta rebalansa gradskog budžeta, gradonačelnik Draško Stanivuković još je jednom poručio da je ova odluka skupštinske većine bila nepotrebna.

Republika Srpska 25.10.2022 | 12:57
O Nacrtu budžeta trebalo je da raspravljamo još u septembru

-Odbornici ne žele da raspravljamo o Nacrtu na današnjem dnevnom redu, a žele da se usaglašavamo oko svega onoga što treba da se nađe u rebalansu budžeta. Podsjećam vas da Nacrt nije obavezujući dokument, on je samo temelj na kojem mi gradimo sve naše ostale politike. Mi  moramo da razgovaramo o Nacrtu, koji smo mogli da imamo još u septembru, kako bi imali prijedlog – rekao je gradonačelnik.

Dodao je da je to samo prijedlog o kojem odbornici treba da raspravljaju, odnosno da na njega daju svoje prijedloge, sugestije i slično.

-Mi vama dostavljamo temelje, vi sagledavate sve to, vidite gdje ima novca, gdje nema, šta treba uraditi. Nakon toga, zajedno raspravljamo o tome. Znate da na Nacrt nema amandman, nego ide javna diskusija. Mi smo danas o Nacrtu trebalo da raspravljamo, odbornici kažu svoje mišljenje, šta terba dodati, šta su prijedlozi. Ja saslušam i mi to uvrstimo u rebalans, građani diskutuju o tome, mi sjednemo u međuvremenu, a već na narednoj sjednici raspravljamo o tome. Ipak, sada želite da usvojite rebalans 29. decembra i da meni kao gradonačelniku date dva dana da potrošim taj novac iz rebalansa, da rasporedim 30 miliona, a znate da to nije moguće – istakao je graodnačelnik.

Ipak, kako kaže, odbornici su i to odbili, te je još jednom poručio kako je uvjeren da narod vidi ko vodi iskrenu borbu za grad.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Banjalucanin

25.10.2022 11:30

Naravno da vidimo jer mi gledamo svojim ocima i slusamo svojim usima a necekamo da nam iz Bakinaca kazu sta su oni dobro ( a vise loseg ) su uradumili za grad i gradane

ODGOVORITE
Name

Teško nama

25.10.2022 11:35

Draško, pozovi Banjalučane na ulicu, ovako više ne ide. Dodik zakazuje posebnu sednicu NSRS u vezi rebalansa a Banjaluci uskraćuje pravo na isto. On naravno nema pravo da zakazuje ali to radi a njegovim odbornicima naredi da opstruišu sve što bi odgovaralo većini građana.

ODGOVORITE
Name

Bravo

25.10.2022 11:56

Drale sa svojom poslaničkom ekipom će stati uz pobjednike u zaštiti RS, što obezbjeđuju 2/3 većinu

ODGOVORITE
Name

Marko

25.10.2022 12:52

Draško uradi nešto, ovako stalno ista priča, vi hocete a oni vam ne daju i tako svaki put... Povedi proteste, organizuj narod da iskaže građansku neposlušnost, nesto uradi jer cekati izbore 2024 ovako zaista nema smisla. Jedino se usaglasite kad treba nesto od Kajinog interesa da se izglasa. Gradonačelniku i ljudima oko njega kao da je drago zbog aktivnosti skupštinske vecine predvodjene Dragoslavom Topicem, SNSD-ovim jurisnikom jer imaju opravdanje za sve sto su trebali a nisu učinil...

ODGOVORITE
Name

Petar

25.10.2022 13:10

Draško, i tvog jaukanja je previše, "stalno istu kozu dereš". Govorio si o velikom kriminalu u opštini, u javnim preduzećima, o lažnim diplomama, sad nam kaži dokle se došlo sa procesuiranjem okrivljenih ili si se i ti s njima zbližio.

ODGOVORITE
Name

Za petra

25.10.2022 13:57

Zar ne vidiš s kakvom mafijom se Drasko bori.pogledsj sta vlast radi.ivo nema ni u Africi.trebaju protesti u Banjaluci i rastjerati ovu skupštinsku vecinu-bjelisvjetsku gamad.ini su najveći neprijatelji svom narodu trebamo podržati našeg gradonacelnikaSranivukovica.

Name

Neko ko zna

25.10.2022 13:37

Mali nas zamajava..

ODGOVORITE
Name

Juda

25.10.2022 14:07

Smirio se mali.Dido ga kupio

ODGOVORITE
Name

samo pitam

25.10.2022 17:10

Gradonacelnice, sta cemo sa Eko toplanom? Jutra su hladna a centralno grijanje je postalo misaona imenice.

ODGOVORITE