Док смо ми носили погинуле и рањене саборце, неко је својим рукама носао нафту и цигарете!

Ветерани одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске упутили су отворено писмо властима Републике Српске поводом најављеног митинга, истичући да митинг никако не може бити у корист демократије и очувања интереса Републике Српске него искључиво, како кажу, у корист политичких партија и њихових лидера, који се боре за очување својих функција и својих личних интереса.

Република Српска 24.10.2022 | 14:30
Док смо ми носили погинуле и рањене саборце, неко је својим рукама носао нафту и цигарете!

Писмо преносимо у цијелости: 

"Јучерашња изјава Милорада Додика да су сви они који не буду на митингу, на који он у уторак позива, издајници Републике Српске није ништа друго него још једна огромна увреда свих часних демобилисаних бораца ВРС, РВИ и ППБ.

На основу тако безобзирне увреде, требамо јасно и аргументовано разјаснити ко је заиста патриота а ко издајник Републике Српске.

Одговор ће свима бити јасан ако нам он искрено одговори на неколико постављених питања на која ми одавно имамо истините одговоре.

1. Одговорите нам док смо ми у војним униформама прољевали своју крв и зној борећи се на првим линијама фронта бранећи свој народ и Републику Српску, ко се тада зноио али само у кошаркашком дресу играјући кошарку а могао је да обуће униформу ВРС и оствари своју неостварену жељу да "постане генерал ВРС"?

2. Док смо ми на својим рукама носили своје погинуле и рањене саборце ко је у својим рукама носао нафту и цигарете?

3. Ко је стварао границе Републике Српске,њену војску, заставу, грб, химну, институције, сачувао њена јавна добра и предузећа, а ко је својим доласком прецртавао њене границе поклањајући Брчко, укинуо војску Републике Српске,укинуо њену заставу, грб и химну и ко је опљачкао њена јавна добра и са стечајном мафијом уништио и покрао њена предузећа?

4. Ко је бирао српске политичке и војне вође које су водиле ВРС до стварања Републике Српске чувајући своју  вјеру и свој народ, а ко је позивао да их треба похапсити и да Република Српска није држава и изјављивао да онима којима се слави слава да није мјесто са њим?

5. Кога је осиромашио Дејтонски споразум остављајући одбрањена и сачувана огњишта и сва своја материјална добра ради очувања Републике Српске а ко је својим политичким  доласком стекао енормно велика материјална и финансијка добра а задужио и осиромашио  Републику Српску и њен народ?

6. Ко је одавао почаст својим страдалим саборцима током акције ”Маестрал” а ко је тај исти дан гостио и частио оне који су  политичке вође оних који су то злодјело учинили?

7. Ко је био против насилног рушења легално изабране власти Републике Српске и смјене легално изабраног предсједика Републике Српске Николе Поплашена а ко је погазио вољу народа и свргнуо легално изабраног предсједника ?

Имали би поставити још доста питања а чији истинит одговор сасвим објективно и јасно као суза показује ко је издајник а ко патриота и да ли одговор на ова питања требамо дати ми  које ти називаш издајницима или у њима Милораде као одговор ти видиш себе.

Што се тиче протеклих избора ми смо као и увијек били и остаћемо само на страни истине и правде а  никада на страни корупције, уцјена и било каквих малверизација и нерегуларности.

Чињеница је да су резултати многих протеклих избора били по вољи политичких партија и бројача а не по вољи изманипулисаног, уцјењеног и уплашеног народа.

Истина је да изборе већ дуго добија онај који је успио употрјебити више ових противзаконитих метода и ко је имао више својих чланова бирачких одбора.

Ми нисмо суд да осуђујемо али жалосно је да и институције које су надлежне да рјешавају овако крупна питања своје одлуке доносе на основу притисака и истих противзаконитих метода које на њих користе политичке партије као и на бираче током изборног процеса.

У овако озбиљној ситуацији када неко покушава да оствари ону изреку ”Не Србе на врбе, него Србе на Србе” сматрамо да они који мисле добро Републици Српској и њеном народу требају смиривати а не дизати тензије. Такође сматрамо да је  живот било којег честитог човјека врједнији од било које политичке столице а кап његове крви од било које функције.

Вјерујемо да би надлежне институције требале професионално и објективно утврдити да ли су протекли избори били регуларно и демократски проведени.

На основу њихових досадашњих изјава и оног што знамо шта се дешавало можемо закључити да нису, па је логично да и резултати избора и власт не могу бити законита и регуларна.

Сматрамо да би надлежни органи требали поништити протекле изборе и расписати нове, уз увођење свих потребних мјера за њихово регуларно и поштено провођење а на такав начин изабране политичке партије и политичаре прихватити као власт и честитати на изабраним функцијама.  

На основу наведеног објективно сматрамо да најављени митинг никако не може бити у корист демократије и очувања интереса Републике Српске него искључиво у корист политичких партија и њихових лидера, који се боре за очување својих функција и својих личних интереса које су на тим функцијама остварили", каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 77

Оставите коментар
Name

Ту

24.10.2022 12:45

Сви ви који нисте за додика, сте непријатељи републике српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ту

24.10.2022 14:44

Ни ти не вјерујеш у свој коментар, али ето, мало би да ушићариш...

Name

Ре Ту

24.10.2022 14:47

Да ли ти је син добио 3 000 000КМ кредита ,а није запослен ? Емти и такви као ти браните дотицног!

Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

24.10.2022 15:15

СВИ КОЈИ СУ ЗА ДОДИКА СУ НЕПИСМЕНИ И ИМАЈУ ДИОПТРИЈУ МИНУС 100 ЧАСТ ОНИМА КОЈИ МОРАЈУ СИЛОМ БИТИ ЗА ДОДИКА ТИ СИ ТЕШКО ОБОЛЕО КАД МИСЛИШ ДА СМО МИ ПРОТИВ РС.БОЛЕСТ ЈЕ УЗНАПРЕДОВАЛА И НЕМА ТИ ЛИЈЕКА ДА СЕ НЕПАТИШ БАЦИ СЕ ПОД ВОЗ , ТО ТИ САВЈЕТУЈЕ БОРАЦ ПРВЕ КАТ ЦЈЕЛИ РАТ У СПЕЦИЈАЛНИМ ЈЕДИНИЦАМА И ТИ ЋЕШ МИ РЕЋИ ДА САМ ПРОТИВ РС.

Name

ТУ ТУ.... ТИ

24.10.2022 15:49

Каква ли је маса у твојој глави умјесто мозга. Иди код ЦРТЕ мозда он зна.

Name

Јунак прве борбене

24.10.2022 18:38

ДАСМО МИ НЕКИ ЉУДИ И ДА ИМАМО ЦОЈСТВА И ЈУНАСТВА ПА ОДМА ПОСЛИХЕ ДОДИК ДА СЕ СКУПЕ СВИ БОРЦИ И РАТНИ ВОЈНИ ИНВАЛУДИ И СВИ УЦЕСНИЦИ РАТА ПА НА МИТИНГ ДА ДОКАЗЕМО ОВОМ РАТНОМ МАФИЈАСУ КО ЈЕ СТВИРИО ОВУ ДРЗАВУ А КО ЈЕ САДА РУСИ И ОМАЛОВАЗАВА НАРОД.АЛИ МАЛО НАС ЈЕ ТАКВИ..

Name

Ре

24.10.2022 18:41

Треба борци да направе један протесте сиром Р .Српске у свим градовима да отворено доказу Додику да је ово наса дрзава и нас народ а не његова цацевина и народ назива издајницима ,,,сверцер ратни,, Ронхил.

Name

Ре Ту

24.10.2022 19:15

Мијењај дилера.

Name

Борци

24.10.2022 12:52

Останком на власти ,заститице све сто је покрадено, имаце суд тузиластво и полицију под командом као и досада,једном ријеци радице ста хоце,немозе им нико ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

24.10.2022 12:56

Јс нећу бити на митингу.Да ли сам ја издајица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Против лопова,увијек

24.10.2022 15:59

Ма ови који долазе су приморани а има и залуђеника у лополук Милокрада.

Name

Адвокат

24.10.2022 13:01

И шта ћете урадити тим поводом? Причате исту причу више од 20 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

24.10.2022 13:02

Све што су ветерани навели у овом отвореном писму властима РС потпуно је таћно, и одражава тренутно стање у РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2022 16:00

Који ветерани??? Ових 15ак не представљају све нас.А и не могу јер смо очито на различитим странама.

Name

Ре ре

24.10.2022 16:29

А да нам онда ти одговорис на горе постављена питања? Или си толико глуп да не знас одговор или је данасњи сендвиц имао и саламу???

Name

11903

24.10.2022 18:09

Режим је од борачке организације направио добро организовано друштво климоглаваца и ништа више. За похвалит је став ветерана. Било би интересантно да сутра на секташком скупу неко им затражи војне буквице на преглед, па да се види у којим су ратним јединицама стварали и бранили РС?

Name

ГРАДСКИ ПАРК

24.10.2022 13:03

ЈАСНО ГЛАСНО !СТА СУ УМИСЛИЛИ ОВИ ИЗ ВЛАДЈУЦЕ КОАЛИЦИЈЕ ДА ИМ ЈЕ ОВО ДЈЕДОВИНА И ДА МИСЛЕ ДА РАДЕ СТА ХОЦЕ.ЗАВРСИЦЕТЕ КО МИЛО.ЦРНА ГОРА ЈЕ ТЕКЛА ,НЕ ЛПОВИМА И РАТНИМ ПРОФИТЕРИМА. СУТРА ЦЕ ПОКАЗАТИ ДАН КО ЈЕ ВЈЕРА,КО НЕВЈЕРА,КО СЕ ПРОДАЈЕ ЗА САКУ СРЕБРЕЊАКА,ДА БИ ЗАСТИТИО КРАДЈУ НСРОДНЕ ВОЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

24.10.2022 13:04

1992 год, Бранислав Бореновиц, је наврсио 18 г и постао борац војске РС, Додик је тад имао 33 г, питајте га гдје тад био, које стварао РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

24.10.2022 13:07

Све је то тачно ал де докажи овом глупом народу.Сад сам гледао људе по БЛ,дају изјаве за њих је Додик Бог Затуцан народ и ту нема помоћи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.

24.10.2022 15:53

Има помоци. Много нас је висе од СЕКТЕ. Недостаје прави лидер да нас покрене.

Name

Ванземаљац

24.10.2022 16:02

А шта дочекашмо да нам ратна јајара и шверцер држи предавање о патриотизму.Е Срби моји затуцани само се борите за Милине покрадене милијарде.Бог вам недао,јесте затуцани и глупи.

Name

Да се зна!

24.10.2022 13:12

Сатрапи и увлакачи Додикови прочитајте ово од до! За вас олоши људски патриотизам је само пјевати под шатором заједно са Змајем од Шипова и бусати се у васа црвена прса да сте велики Срби! Стидите ли се ових људи? Називати издајницима борце који су својим знојем и крвљу натопили Републику Српску по којој данас ходате, то мозе само дезертер и дезертерскки шљам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

24.10.2022 14:04

Све патриотске борацке организације ово треба да потпису и подјеле у јавност, посебно на ртрс, која је нај одговорнија за подјелу Српског народа!! Али он је направио “фиктивне” многе борацке организације као и фиктивне странке које иза себе немају 20 гласаца, да би њега цували и да би разјесинио борце ВРС!!! Народе освјести се недај да нас завадја, неко ко нема дана уцесца рата у првој линији, неко ко хрвата у влади РС, даа му и хрватска мозе позавидјети, а питај те ко је Србин у влади НДХ, Јадна је странка и НСРС цији је подпредсједник Денис Сулиц!!!

Name

Лукас

24.10.2022 15:34

Свака цаст, најбољи коментар. Само је проблем у томе сто неце бити процитан од криминалаца и олоша коме је упуцена ова порука.

Name

Лука

25.10.2022 11:40

Потписујем, свака част, коначно један реалан коментар. Не треба бити превише паметан, ко дође на митинг или је присиљен јер ради у институцијама или је дио кримминалне, издајничке и антиљудске хоботнице која понижава народ и уништва РС. Тако то раде потомци конвертита коју верно служе усташкој хрватској творевини коју неки доживљавају, као своју домовину јер искључицо раде за њене интересе.

Name

Добрила

24.10.2022 13:14

Тацно ратни профитери и дезертери сад најбоље зиве

ОДГОВОРИТЕ
Name

БорацРС

24.10.2022 13:16

Како вам није јасно да поред чланова секте на сутрашњем такозваном митингу обавезни су присуствовати сви тужиоцу и судије у противном ће остати без посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

24.10.2022 13:19

Ово би требало да слиједе и све друге борачке организације. Али како ће, када су многи изабрани партијским подршкама. Шта је са борачким регионалним организацијама. Више ће "бораца" бити сјутра на подршци Изборне крадје него би било да је протест за бољи положај бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ВРС

24.10.2022 17:06

Браво, управо тако, и то на челу са Вукотићем. Ми смо генијални. Хаха

Name

Да

24.10.2022 13:20

Све тачно и упућено на праву адресу , али бандит на кога се ово односи не обазире се нити на текстове , јер је неписмен , нити на оне који су то писали . Њега искључиво интересују наше паре и ако се има шта отети од народа . Он само познаје закон силе , како са његове стране , тако и према њему . Само оштро , а никако траљаво и благо , ако тражи силу , треба му и показати силу . Никада и није требао доћи у позицију да он представља Српски народ . Српски народ , наравно и логично је да треба да представља Србин , а он то никако није , поготово она његова учитељица , односно пејина унука . Пуна подршка за ветеране .

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

24.10.2022 13:23

А ко је хрватски агент СОА ?????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана

24.10.2022 13:31

Добро је да се будите ,толико чекати да се борци јаве!Подршка увијек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

24.10.2022 13:32

Велика подршка и поштовање за праве борце а не оне што се клањају и улизују власти ради свог интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

24.10.2022 13:33

Дошло је вријеме да се одвоји жито од кукоља,намножило се нерадника и лопова и превише. Жалосно је што су и борце раздијелили и посвађали а они краду и пљачкају. Немају ни стида ни срама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОЉАГА

24.10.2022 13:33

Ко год додје сутра је лопов и издајник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Мрдја

24.10.2022 13:33

Требају борци да направе митинг и да се сви сложе да изађу заједно!А нажалост и њих је подјелио!Зато јадни немају никакво примање!Шта је 87 км борачког додатка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јованка

24.10.2022 13:34

Свака цаст борцима такоје зиви и здрави били❤❤❤❤❤❤❤❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијела

24.10.2022 13:35

Ово је нормална и оцекивајуца реакција , тј ово је једина могуца опција, људи зеле зивјети свој зивот, бар оно сто је остало од њега !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угар

24.10.2022 13:36

Јадни сте срби сад сте то сконтали уствари нисте још

ОДГОВОРИТЕ
Name

МиланнДрагичевић

24.10.2022 13:36

Људи гони те лажова и смутницу сада лаже како ће он направити изборну комисију Републике Српске ви знате да је то немогуће док је овакво стање у БиХ он може да сруши Српску са својим лудим понашањем . Ви знате да би нека држава имала своју Рик не ЦИК. Него Рик као што има Србија Хрватска Црна Гора и тд мора бити самостална независна држава међу народно призната да има Републичку изборну комисију Рик. Ане ЦИК. Људи он све лаже гдје му је војска лажов један он треба да иде за добробит Српске. В.П. борцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана

24.10.2022 13:37

Добро је да се будите ,толико чекати да се борци јаве!Подршка увијек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.10.2022 13:37

Немој те да вас лаже у свом интересу видите колико имате примање срам га било а он има виле по Србији и Русији његова дијеца живе као лордови а како ваш живе боље да шути и да не спомиње борце то му је боље ја мислим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко Јанковић

24.10.2022 13:38

Папак, треба га протјерати из Угљевика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

24.10.2022 13:38

ПАРЕ...ЈАРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

24.10.2022 13:38

Са Мицом ..одее и перић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.10.2022 13:39

Ја сам борац а он је издајник, профитер, сеоска варалица. Купљене дипломе и радна мјеста доци це главе Републику Српску !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

24.10.2022 13:39

То треба пљуват на свком ћоску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

24.10.2022 13:40

Папак угљевички!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

24.10.2022 13:40

Смрад над смрадовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретен

24.10.2022 13:41

Продао се да би се извукао из криминала, а не зна да ко са ђаволом тикве сади о главу му се обију...недао Бог ником.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

24.10.2022 13:49

Браво, право питање.

Name

Ведран

24.10.2022 13:41

Дај Боже да на добро изађе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само...

24.10.2022 13:50

Признаје Бањалучког ветерана...и он му служи да узбуди војнике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца

24.10.2022 13:52

Све је истина, обичан шарлатан и страни плаћеник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

24.10.2022 13:52

Миле одлази Бог је уз народ, пао је твој брат Бакир, пао је Мило пада и твоја власт, цим се Цик огласи да се избори понављају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борци

24.10.2022 14:21

На трг испред Боске, јасно и гласно РС је створена под окриљем СДС ми борци недамо отадзбину

Name

Син погинулог борца

24.10.2022 14:30

Насе патње,тугу,и бол носицемо док смо зиви. Да неприцам како смо кроз зивот без оца,пропатили,гладни,понизавани од других,итд.... Поруцујем свом народу,брзо се дизу дјеца погинулих бораца,да недају лоповима висе,да газе и оцеве гробове,да зивимо од кредита,итд... Само хоцемо цасне политицаре,а не ово ста се десава,туга. Мој херој ,отац,је са својих 26 год.дао зивот за ову дрзаву,према њему,и свим погинулим,рањеним,мајкама и сестрама,ми смо дузни да устанемо сви,против криминала,претње народу,небитно које нације,сви смо исти,и сви пропатили. Недамо,и неце нас висе политицари ,који прода све цасне и постене људе,тјерати у пропаст. Народе,опаметите се,размислите за сутра,тј.митинг. Ако зелите добро свом дјетету,неиде се на митинг. ??️

Name

@Борци

24.10.2022 14:30

Не, Република Српска је створена под окриљем народа, а СНСД је створен под окриљем СДС-а

Name

Рада

24.10.2022 13:55

Додик се хвали српством гдје био кад се гинуло за РС лако је сад покраст борце раднике пензионере лако је било бити дезертер а сад се бусат у прса називајућ себе великим борцима српским. Ту гњиду од човјека треба усраном мотком потјерат из фотеље .Срамота за српски народ и РС нека га славе криминалци и лопови поштеном народу он не треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Столе

24.10.2022 13:58

Свака вам цаст брацо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

24.10.2022 14:03

И сутрасњи скуп СНСД-а, це да преноси Јавни сервис РТРС-а. Цисти криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родољуб

24.10.2022 14:13

Док сте ви крвљу стварали Републику Српску, он је куповао виле по Дедињу,дјецу обогатио и вукао вас за нос.Давно сте се требали побунити и протјерати злотвора !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки тамо, не знаш га ти

24.10.2022 14:35

Ма, опуштено борачка популацијо. Генерал бригадир Миле ДодиГ ће вас примити под своју команду, у свој стожер. Но сикирики!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прво

24.10.2022 15:48

Да се Вукотић сложи с тим.

Name

трагац

24.10.2022 14:53

Бит ће узбудљиво вече. Ко ће кога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гога

24.10.2022 15:02

Висе су и ови борци досадили и Богу и народу, само кмеце и несто тразе а има их стотину удрузења .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бјег

24.10.2022 15:14

Ви не схватате додик је на крају рата ослободио српску нато тенком

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕСОИЛИМРВИЦЕ

24.10.2022 15:16

Сутра је видовдан , и ко стане пред лопова и у две ријеци окрене митинг у контрамитинг бице херој. Бори се или робуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАНДРКАЦ

24.10.2022 15:52

Хоце ли полиција заустављати аутобусе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

24.10.2022 15:54

Уцесник сам рата од првог до задњег дана. Никада се нисам категорисао као борац нити ми треба борацки додатак. Кад је сверц и криминал у питању тога је било и у вријеме док је српска младост гинула. У свему је предњацила фирма центрекс са сједистем у хотелу "Панорама" у Палама. Зна се врло добро ко је био умијесан у сверц алкохола, цигарета и муниције, цак и са непријатељском страном и ко се добро обогатио од тога па данас узива у Палама послујуци у угоститељским објектима, фитнес клубовима итд. И годинама се о томе цутало и данас цути Данас су ти ратни профитери локални инвеститори на Јахорини на којој граде апартмане и угоститељске објекте. Ко је владао у то вријеме добро се зна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

24.10.2022 15:57

Ако це Горица одрзат говор, долазим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

24.10.2022 16:26

Срам те било бурле устасо.нуста ти није свето

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

24.10.2022 16:36

А шта би ово требало да значи? Има нас који не припадамо ни једној политичкој опцији, вјероватно ће мо ми бити највећи непријатељи РС, а можда смо часнији и поштенији људи од многих оних који су страначки опредјељени и ми смо дио гласачког тијела РС. Они који су на власти требали би подједнако да брину о свим грађанима РС без обзира на страначку припадност и вјероисповијест, али ето изгледа да није тако. Очигледно је да смо ми као народ дубоко потонули у политичко блато. Поздрав часним и поштеним грађанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

24.10.2022 16:42

Није он носио већ развозио цигаре и нафту. И тада вас је пљачкао и данас вас још више пљачка а ви се у њега кунете кад год каже да је Босна и Херцеговина неодржива и треба је угасити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

24.10.2022 17:15

Милановиц му је савјетник како да унисти све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибири

24.10.2022 23:56

Туга И залост бахатост га је костала вредјао је борце понизавао И породице погинулих бораца пријемом Милановица. Вредјао је И дијаспору рузним рјецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

25.10.2022 06:59

НЕКО, ма хиљаде

ОДГОВОРИТЕ