"Ко са ђаволом тикве сади, о главу му се лупају‘‘

- Криминалци који пљачкају сопствени народ никако не могу бити патриоте. Њихов патриотизам је последица потребе да не одговарају за пљачку и спремни су на сваку врсту трговине или кризе да би се заштитили од затвора - каже Младен Босић, члан Предсједништва СДС-а.

Република Српска 22.10.2022 | 14:32
"Ко са ђаволом тикве сади, о главу му се лупају‘‘

Он наводи да менталитет актуелне власти се протеже још из ратног времена Додиковим профитерством шверцом цигара и нафте, док су људи давали животе за стварање Републике Српске.

"Логичан производ тог менталитета је организовање крађе избора", каже Босић и додаје да је Милорад Додик јуче на конференцији за штампу изнио низ лажи у вези случаја куповине виле у Београду.

"Али, то је легално, јер оптужени има право да лаже у своју одбрану. Како ме је директно поменуо као иницијатора подношења кривичне пријаве, имам потребу да јавност информишем о стварном стању ствари", наводи Босић.

Он је нагласио да је нетачна Додикова тврдња да је кривична пријава поднесена 2018.године. Подсјећа да је поднесена  2016.г. током судског процеса који је Додик водио против њега због изјаве да је ‚криминалац‘ (Додик).

"Тада смо суду и тужилаштвима у Бања Луци и Сарајеву поднијели обилну документаију која потрепљује моју тврдњу, а између осталог и доказе о криминалу приликом куповине Додикове виле у Београду.

Документација до које смо дошли, каже Босић, је недвосмислено указивала на ове чињенице:

- Милорад Додик са Павловић банком склопио уговор о кредиту за куповину виле шест мјесеци након што је платио вилу новцем непознатог поријекла и на основу тога ју укњижио на своје име. Тај уговор је требао да прикрије поријекло новца, а наводно уништен због застаре и Додик нуди свој ‚примјерак‘ уговора.

-Послије годину дана 2008. Павловић банка прави нови уговор са Додиком о кредиту, који је наводно репрограм старог кредита и уплаћује поново цијелокупан износ на Додиков рачун у Београду. Новац није потрошен за куповину виле која је већ била исплаћена, него за друге намјене.

- Наша сазнања су била да је Додиков уговор о издавању виле амбасади Израела у Београду био фиктиван јер ни један динар од издавања није легао на његов рачун. То је требало да послужи као основ за Додикову кредитну способност.

- Додик спомиње да је печат Владе РС ударен на потврди о његовим приходима, али не спомиње да је печатом Владе РС чији је он тада био предсједник овјерен уговор о залогу новца за кредит који је обезбједио Слободасн Павловић.

Очигледно је, према Босићу, да сада Додик покушава да уради што му је пошло за руком када је заташкао случај надуваних рачуна код изградње зграде Владе Републике Српске.

"Да пријетњама политичком кризом и причом о самосталности и враћању надлежности обезбједи одбацивање или застару случаја. Тада му је то прошло уз подршку и међународних фактора. Сјећам се када ми је тадашњи главни тужилац рекао да он неће да истрагом о криминалу при куповини Додикове виле изазове нови грађански рат у БиХ. Видјећемо да ли је то став и новог гавног тужиоца", наводи Босић.

Он је цитирао и стару пословицу која каже: "Ко са ђаволом тикве сади о главу му се лупају‘‘.

"До сада су такву сарадњу многи скупо платили. Осим Павловића, ту су и Бобари, Мићићи, Јелићи… Али и неки бивши тужиоци", констатује Босић.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Познавалац

22.10.2022 12:47

Милорад Додик, је на платном списку ЦИА-е, а плаћа га тренутно хрватска служба, обавјештајна. Ово има, гдје треба да буде, Вукановић Небојша све ово зна. Ови, горе поменути, неће се лако одрећи свога "шпијуна", тако да се зна, осим ако "њихов шпијун", не наш човјек, није склопио споразум са руском службом, а ово не знам и могу нагађти, као и ви. Ово горе, па то знам, нисам некада вјеровао, али наиван био, ја. Поздрав добрим људиам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафија

22.10.2022 13:02

Милорад је опљацко и покро народ који гласа за њега ,е мој Мицо мафијо.

Name

Ре

22.10.2022 13:17

Сви набројани су покојни сем додика, дајте мало набројите и живе

Name

Ваљуга

22.10.2022 13:17

Милорад је наса пропаст од кад је се родио на терету је дрзаве ,тракториста до рата у рату сверцер и ратни профитер послије рата гуликоза дрзаве и народа.

Name

Ре

22.10.2022 14:09

А ста он мозе свима пријетити и нико одговорити? Па доста је терора. Има нас висе сигурно.

Name

Ре

22.10.2022 14:11

Цовјек пријети народом, а кад би га сутрq ухапсили тај народ не би ае ни јавио. Мозда би цак прославили исти они који морају ици гдје им он казе.

Name

Зоз

22.10.2022 12:48

Дијелом је крива и опозиција за бајине несташлуке што није на вријеме притискала, нешто би се морало ријешити по питању свих лоповлука а не само виле. Нек уче од Вукана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоз 2

22.10.2022 13:24

Па и та "опозиција" се уздала у реф. о независности РС прије неколико година! Када су видјели да Додик не мисли одзбиљно , е онда су почели да руше Додика!

Name

Цццц

22.10.2022 12:50

Жалосно је што је у свему томе и даље слободан, што органи гоњења, ништа нису или неће да ураде или не смију, жалосно је .... Жалосно је што градјани Р.С на све ово до сада ћуте, жалосно је све....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qqq

22.10.2022 13:01

Одлицно и ја тако мислим јер бурле само остро разумије! Опозиција мора много јаце ударати по њему бар код бурле има материјала за 3 зивота за ударање! Вукан је краљ нема код њега изоколо удара у по главе.

Name

Сејо

22.10.2022 16:40

> @Зоз 2 Врло интересантан коментар. Сав јад и туга БиХ политичке сцене осликана је у твом коментару.

Name

Патриота

22.10.2022 13:35

Додик месар по струци,јер је завршио пољопривредну школу у БЛ смјер месар,факултет је купио,као и његов кум Будо Станковић,са којим је ишао заједно у разред,попљачкали су ,тачније отели земљу пољопривредне школе у Б, Луци вредну Милијарду км,кум Будо је отео и Кристал некадашњи и изнајмио га Мишковићу, кум Шкрбић је систематски попљачкао здравство РС,што данас раде познати Бањалучки наркомани,Ђајић И Ћурле,Никола Шпирић пре рата имао у Сарајеву станчић и ладу,данас има милијарде заједно са својим кучетом а некадашњим дилером цигара из Мркоњић Кајом,отели су Бањалучку чистоћу,земљу и објекте ауто превоза у Бања Луци,Нову банку и још много шта,Станковић Слободан,1995 имао два стара камиона у фази распада,данас има милијарде отете од Народа од асфалтних база,хотела,фирми итд,итд,кум Радишић 1997 возио др Лолоћа данас незна шта има милиони,милијарде.а сви скупа велике патриоте,Србенде немају сви скупа три мјесеца учешћа у протеклом рату.има црвене секте,кои глуме велике патриоте,спасијоце Републике Српске много,могао би набрајати 5 дана.они су истинска банда по Српски народ,а никако патриоте и спасиоци РС.док они не заврше по закону,гдје припадају ми Народ смо ,,,,,заробљени и гладни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дипломата

22.10.2022 15:09

Уговор са којим масе вјестаци це утврдити да није 2008 год и да је пре 4 год писано то је кривично дјело и лажирања доказа, прича неки су гледали а ко то ? Треба ово до краја тјерати доказа има доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

22.10.2022 19:24

Па ста ради тзв. тузилство од 2007? Ах да, најприје "поткивац" Тегелтија, па онда "скy-тетка" Кајмаковиц, а сада имамо упосланика-домољуба Кајганица, ха, ха..

Name

Орао

22.10.2022 19:18

Српски народ у РС гради са Додиком своју пропаст и нестанак. Ко са ђаволом Хрватом тикве сади, о главу му се лупају.

ОДГОВОРИТЕ