"Кo sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se lupaju‘‘

- Кriminalci koji pljačkaju sopstveni narod nikako ne mogu biti patriote. Njihov patriotizam je posledica potrebe da ne odgovaraju za pljačku i spremni su na svaku vrstu trgovine ili krize da bi se zaštitili od zatvora - kaže Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS-a.

Republika Srpska 22.10.2022 | 14:32
"Кo sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se lupaju‘‘

On navodi da mentalitet aktuelne vlasti se proteže još iz ratnog vremena Dodikovim profiterstvom švercom cigara i nafte, dok su ljudi davali živote za stvaranje Republike Srpske.

"Logičan proizvod tog mentaliteta je organizovanje krađe izbora", kaže Bosić i dodaje da je Milorad Dodik juče na konferenciji za štampu iznio niz laži u vezi slučaja kupovine vile u Beogradu.

"Ali, to je legalno, jer optuženi ima pravo da laže u svoju odbranu. Кako me je direktno pomenuo kao inicijatora podnošenja krivične prijave, imam potrebu da javnost informišem o stvarnom stanju stvari", navodi Bosić.

On je naglasio da je netačna Dodikova tvrdnja da je krivična prijava podnesena 2018.godine. Podsjeća da je podnesena  2016.g. tokom sudskog procesa koji je Dodik vodio protiv njega zbog izjave da je ‚kriminalac‘ (Dodik).

"Tada smo sudu i tužilaštvima u Banja Luci i Sarajevu podnijeli obilnu dokumentaiju koja potrepljuje moju tvrdnju, a između ostalog i dokaze o kriminalu prilikom kupovine Dodikove vile u Beogradu.

Dokumentacija do koje smo došli, kaže Bosić, je nedvosmisleno ukazivala na ove činjenice:

- Milorad Dodik sa Pavlović bankom sklopio ugovor o kreditu za kupovinu vile šest mjeseci nakon što je platio vilu novcem nepoznatog porijekla i na osnovu toga ju uknjižio na svoje ime. Taj ugovor je trebao da prikrije porijeklo novca, a navodno uništen zbog zastare i Dodik nudi svoj ‚primjerak‘ ugovora.

-Poslije godinu dana 2008. Pavlović banka pravi novi ugovor sa Dodikom o kreditu, koji je navodno reprogram starog kredita i uplaćuje ponovo cijelokupan iznos na Dodikov račun u Beogradu. Novac nije potrošen za kupovinu vile koja je već bila isplaćena, nego za druge namjene.

- Naša saznanja su bila da je Dodikov ugovor o izdavanju vile ambasadi Izraela u Beogradu bio fiktivan jer ni jedan dinar od izdavanja nije legao na njegov račun. To je trebalo da posluži kao osnov za Dodikovu kreditnu sposobnost.

- Dodik spominje da je pečat Vlade RS udaren na potvrdi o njegovim prihodima, ali ne spominje da je pečatom Vlade RS čiji je on tada bio predsjednik ovjeren ugovor o zalogu novca za kredit koji je obezbjedio Slobodasn Pavlović.

Očigledno je, prema Bosiću, da sada Dodik pokušava da uradi što mu je pošlo za rukom kada je zataškao slučaj naduvanih računa kod izgradnje zgrade Vlade Republike Srpske.

"Da prijetnjama političkom krizom i pričom o samostalnosti i vraćanju nadležnosti obezbjedi odbacivanje ili zastaru slučaja. Tada mu je to prošlo uz podršku i međunarodnih faktora. Sjećam se kada mi je tadašnji glavni tužilac rekao da on neće da istragom o kriminalu pri kupovini Dodikove vile izazove novi građanski rat u BiH. Vidjećemo da li je to stav i novog gavnog tužioca", navodi Bosić.

On je citirao i staru poslovicu koja kaže: "Кo sa đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju‘‘.

"Do sada su takvu saradnju mnogi skupo platili. Osim Pavlovića, tu su i Bobari, Mićići, Jelići… Ali i neki bivši tužioci", konstatuje Bosić.

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Poznavalac

22.10.2022 12:47

Milorad Dodik, je na platnom spisku CIA-e, a plaća ga trenutno hrvatska služba, obavještajna. Ovo ima, gdje treba da bude, Vukanović Nebojša sve ovo zna. Ovi, gore pomenuti, neće se lako odreći svoga "špijuna", tako da se zna, osim ako "njihov špijun", ne naš čovjek, nije sklopio sporazum sa ruskom službom, a ovo ne znam i mogu nagađti, kao i vi. Ovo gore, pa to znam, nisam nekada vjerovao, ali naivan bio, ja. Pozdrav dobrim ljudiam.

ODGOVORITE
Name

Mafija

22.10.2022 13:02

Milorad je opljacko i pokro narod koji glasa za njega ,e moj Mico mafijo.

Name

Re

22.10.2022 13:17

Svi nabrojani su pokojni sem dodika, dajte malo nabrojite i žive

Name

Valjuga

22.10.2022 13:17

Milorad je nasa propast od kad je se rodio na teretu je drzave ,traktorista do rata u ratu svercer i ratni profiter poslije rata gulikoza drzave i naroda.

Name

Re

22.10.2022 14:09

A sta on moze svima prijetiti i niko odgovoriti? Pa dosta je terora. Ima nas vise sigurno.

Name

Re

22.10.2022 14:11

Covjek prijeti narodom, a kad bi ga sutrq uhapsili taj narod ne bi ae ni javio. Mozda bi cak proslavili isti oni koji moraju ici gdje im on kaze.

Name

Zoz

22.10.2022 12:48

Dijelom je kriva i opozicija za bajine nestašluke što nije na vrijeme pritiskala, nešto bi se moralo riješiti po pitanju svih lopovluka a ne samo vile. Nek uče od Vukana.

ODGOVORITE
Name

Zoz 2

22.10.2022 13:24

Pa i ta "opozicija" se uzdala u ref. o nezavisnosti RS prije nekoliko godina! Kada su vidjeli da Dodik ne misli odzbiljno , e onda su počeli da ruše Dodika!

Name

Cccc

22.10.2022 12:50

Žalosno je što je u svemu tome i dalje slobodan, što organi gonjenja, ništa nisu ili neće da urade ili ne smiju, žalosno je .... Žalosno je što gradjani R.S na sve ovo do sada ćute, žalosno je sve....

ODGOVORITE
Name

Qqq

22.10.2022 13:01

Odlicno i ja tako mislim jer burle samo ostro razumije! Opozicija mora mnogo jace udarati po njemu bar kod burle ima materijala za 3 zivota za udaranje! Vukan je kralj nema kod njega izokolo udara u po glave.

Name

Sejo

22.10.2022 16:40

> @Zoz 2 Vrlo interesantan komentar. Sav jad i tuga BiH političke scene oslikana je u tvom komentaru.

Name

Patriota

22.10.2022 13:35

Dodik mesar po struci,jer je završio poljoprivrednu školu u BL smjer mesar,fakultet je kupio,kao i njegov kum Budo Stanković,sa kojim je išao zajedno u razred,popljačkali su ,tačnije oteli zemlju poljoprivredne škole u B, Luci vrednu Milijardu km,kum Budo je oteo i Kristal nekadašnji i iznajmio ga Miškoviću, kum Škrbić je sistematski popljačkao zdravstvo RS,što danas rade poznati Banjalučki narkomani,Đajić I Ćurle,Nikola Špirić pre rata imao u Sarajevu stančić i ladu,danas ima milijarde zajedno sa svojim kučetom a nekadašnjim dilerom cigara iz Mrkonjić Kajom,oteli su Banjalučku čistoću,zemlju i objekte auto prevoza u Banja Luci,Novu banku i još mnogo šta,Stanković Slobodan,1995 imao dva stara kamiona u fazi raspada,danas ima milijarde otete od Naroda od asfaltnih baza,hotela,firmi itd,itd,kum Radišić 1997 vozio dr Loloća danas nezna šta ima milioni,milijarde.a svi skupa velike patriote,Srbende nemaju svi skupa tri mjeseca učešća u proteklom ratu.ima crvene sekte,koi glume velike patriote,spasijoce Republike Srpske mnogo,mogao bi nabrajati 5 dana.oni su istinska banda po Srpski narod,a nikako patriote i spasioci RS.dok oni ne završe po zakonu,gdje pripadaju mi Narod smo ,,,,,zarobljeni i gladni.

ODGOVORITE
Name

Diplomata

22.10.2022 15:09

Ugovor sa kojim mase vjestaci ce utvrditi da nije 2008 god i da je pre 4 god pisano to je krivično djelo i lažiranja dokaza, priča neki su gledali a ko to ? Treba ovo do kraja tjerati dokaza ima dosta.

ODGOVORITE
Name

razumio

22.10.2022 19:24

Pa sta radi tzv. tuzilstvo od 2007? Ah da, najprije "potkivac" Tegeltija, pa onda "sky-tetka" Kajmakovic, a sada imamo uposlanika-domoljuba Kajganica, ha, ha..

Name

Orao

22.10.2022 19:18

Srpski narod u RS gradi sa Dodikom svoju propast i nestanak. Ko sa đavolom Hrvatom tikve sadi, o glavu mu se lupaju.

ODGOVORITE