Наредба о отварању врећа, поподне нова сједница

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ донијела је данас наредбу да се изврши увид у садржај врећа за одређени број бирачких мјеста у Федерацији БиХ и Брчко дистрикту како би се утврдило да ли је бирачки одбор недостајуће гласачке листиће упаковао у неку другу врећу.

Босна и Херцеговина 22.10.2022 | 12:40
Наредба о отварању врећа, поподне нова сједница

Предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић изјавио је да је ријеч о неуредно спакованим бирачким врећама и бирачким мјестима у Зеници, Брчко дистрикту и сарајевској општини Центар, те да је то разлог због чега јутрос није заказана сједица ЦИК-а на којој треба да се утврде резултати општих избора.

Арнаутовић је најавио да ће та сједница бити одржана данас поподне.

ЦИК је наредбу о увиду у садржај врећа за одређени број бирачких мјеста донио једногласно на приједлог главног контролора за обраду, унос и потврду резултата гласања за изборе.

Тражи се увид у садржај врећа са гласачким листићима на одређеним бирачким мјестима за ниво Предсједништва БиХ на једном бирачком мјесту, Парламентарне скупштине БиХ на два бирачка мјеста, Представнички дом Парламента Федерације БиХ на једном бирачком мјесту и скупштине кантона на четири бирачка мјеста.

"ЦИК с циљем правилног обједињавања и утврђивања резултата избора на бирачким мјестима гдје има мање гласачких листића у односу на број потписа по службеној дужности наређује Главном центру за бројање да изврши увид у вреће са гласачким листићима за одређене нивое датог бирачког мјеста како би се утврдило да ли је бирачки одбор недостајуће гласачке листиће упаковао у неку другу врећу", рекао је шеф Сектора за правне послове и управно рјешавање Мишо Крстовић.

Он је додао да уколико се утврди да су у некој другој врећи пронађени гласачки листићи Главни центар за бројање ће утврдити изборне резултате за тај ниво са тим гласачким листићима.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хахахахаххаха

22.10.2022 11:00

Јој глупости веце нисам цуо од овог ЦИКа. Ако листићи нису где треба да буду, онда је то имало неки разлог манупилације. Ви сада тражите листиће по селу. Ако их нема тамо гдје треба са буду онда је прича, заврсена. све поново и готово. Дајте ми молим вас број телефона од цика, имам и ја пар листића у ладици, нека дођу код мене па их исто покупе,.хахахахах хахаха Брука и срамота, какав народ тако је и све остало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахћа

22.10.2022 15:15

Ти си баш глупсон.

Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

23.10.2022 09:02

ОДЛИЧАН КОМЕНТАР ИСПАЛА ВРЕЋА У КАНАЛ БИЛИ НЕПИСМЕНИ ПА ДОПИСАЛИ ДОДИКУ 100 ГЛАСОВА , ПА ЈОШ НЕПИСМЕНИЈИ СКИНУЛИ ЈЕЛЕНИ 80 ИТД. И ТО НА БЕЗБРОЈ МЈЕСТА ТО ЈЕ ОЧИГЛЕДНО НЕМА ТУ ШТА ТРАЖИТИ ЗНА СЕ КО ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК БИРАЧКОГ МЈЕСТА КО СУ ПОСМАТРАЧИ А И КО ЈЕ НАЛОГОДАВАЦ ПО ЊИМА МОГУЋЕ ДА БУДЕ И ЈЕЛЕНА. ОВО СУ ПЉАЧКАШИ КАО НА ДИВЉЕМ ЗАПАДУ ОПЉАЧКАНА КОЧИЈА СА НОВЦЕМ А ШЕРИФ ТРАЖИ ВРЕЋЕ ДА ИХ БАНДА НИЈЕ ГДЈЕ ПОМЕТНУЛА ОВО НЕМА НИ ТАМО ГДЈЕ ИМА ЉУДОЖДЕРА И ВЈЕРОВАТНО ЋЕ ОВО ЗАВРШИТИ УЈЕО ВУК МАГАРЦА А МИЛЕ ЋЕ РИКАТИ ПОД ШАТОРОМ НЕМОЖЕ НАМ НИКО НИШТА ЈАЧИ СМО ОД ЏЕПАРА. А ОВАЈ ШТО ЈЕ НАПИСАО ЗА ТЕБЕ ДА СИ ГЛУПСОН ОН ЈЕ ГЛУПСОН НА ДЕСЕТУ.

Name

реалност

22.10.2022 11:04

Опа, изборним крадјама никад краја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ица

22.10.2022 11:36

Игра за дјецу из вртица, исто ко кад слава стигла, гости досли, ајмозакухати славни хљеб и пеци

Name

Радана БЛ

22.10.2022 11:43

Бурле је овог пута пресолио цорбу - за изборну крадју треба да одговара кривицно!

Name

ГРАДСКИ ПАРК

22.10.2022 12:44

ПРЕТРАЗИТЕ КОРИТО САВЕ,МОЗДА ТАМО НАДЈЕТЕ ЛИСТИЦЕ.ПА ЉУДИ ,ЈЕСТЕ ЛИ ВИ НОРМАЛНИ,ЗНА СЕ ГДЈЕ ТРЕБА ДА БУДУ ЛИСТИЦИ.КО ЈЕ ВРСИО ПРЕБАЦИВАЊЕ ИМА РСXЛОГ ЗАСТО ЈЕ ТО РАДИО

Name

Боле

22.10.2022 16:59

Ово је стварно надреално ако листићи нису тамо гдје треба да буду ту је прича завршена и на том бирачком мјесту се избори понављају и тачка. Читав изборни процес је неповратно контаминиран и једино разумно рјешење је понављање избора на СВИМ нивоима; у супротном избори су фарса.

ОДГОВОРИТЕ