Naredba o otvaranju vreća, popodne nova sjednica

Centralna izborna komisija /CIК/ BiH donijela je danas naredbu da se izvrši uvid u sadržaj vreća za određeni broj biračkih mjesta u Federaciji BiH i Brčko distriktu kako bi se utvrdilo da li je birački odbor nedostajuće glasačke listiće upakovao u neku drugu vreću.

Bosna i Hercegovina 22.10.2022 | 12:40
Naredba o otvaranju vreća, popodne nova sjednica

Predsjednik CIК-a Suad Arnautović izjavio je da je riječ o neuredno spakovanim biračkim vrećama i biračkim mjestima u Zenici, Brčko distriktu i sarajevskoj opštini Centar, te da je to razlog zbog čega jutros nije zakazana sjedica CIК-a na kojoj treba da se utvrde rezultati opštih izbora.

Arnautović je najavio da će ta sjednica biti održana danas popodne.

CIК je naredbu o uvidu u sadržaj vreća za određeni broj biračkih mjesta donio jednoglasno na prijedlog glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za izbore.

Traži se uvid u sadržaj vreća sa glasačkim listićima na određenim biračkim mjestima za nivo Predsjedništva BiH na jednom biračkom mjestu, Parlamentarne skupštine BiH na dva biračka mjesta, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na jednom biračkom mjestu i skupštine kantona na četiri biračka mjesta.

"CIК s ciljem pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje ima manje glasačkih listića u odnosu na broj potpisa po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši uvid u vreće sa glasačkim listićima za određene nivoe datog biračkog mjesta kako bi se utvrdilo da li je birački odbor nedostajuće glasačke listiće upakovao u neku drugu vreću", rekao je šef Sektora za pravne poslove i upravno rješavanje Mišo Кrstović.

On je dodao da ukoliko se utvrdi da su u nekoj drugoj vreći pronađeni glasački listići Glavni centar za brojanje će utvrditi izborne rezultate za taj nivo sa tim glasačkim listićima.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Hahahahahhaha

22.10.2022 11:00

Joj gluposti vece nisam cuo od ovog CIKa. Ako listići nisu gde treba da budu, onda je to imalo neki razlog manupilacije. Vi sada tražite listiće po selu. Ako ih nema tamo gdje treba sa budu onda je priča, zavrsena. sve ponovo i gotovo. Dajte mi molim vas broj telefona od cika, imam i ja par listića u ladici, neka dođu kod mene pa ih isto pokupe,.hahahahah hahaha Bruka i sramota, kakav narod tako je i sve ostalo

ODGOVORITE
Name

Hahahća

22.10.2022 15:15

Ti si baš glupson.

Name

DOK HOLIDEJ

23.10.2022 09:02

ODLIČAN KOMENTAR ISPALA VREĆA U KANAL BILI NEPISMENI PA DOPISALI DODIKU 100 GLASOVA , PA JOŠ NEPISMENIJI SKINULI JELENI 80 ITD. I TO NA BEZBROJ MJESTA TO JE OČIGLEDNO NEMA TU ŠTA TRAŽITI ZNA SE KO JE PREDSJEDNIK BIRAČKOG MJESTA KO SU POSMATRAČI A I KO JE NALOGODAVAC PO NJIMA MOGUĆE DA BUDE I JELENA. OVO SU PLJAČKAŠI KAO NA DIVLJEM ZAPADU OPLJAČKANA KOČIJA SA NOVCEM A ŠERIF TRAŽI VREĆE DA IH BANDA NIJE GDJE POMETNULA OVO NEMA NI TAMO GDJE IMA LJUDOŽDERA I VJEROVATNO ĆE OVO ZAVRŠITI UJEO VUK MAGARCA A MILE ĆE RIKATI POD ŠATOROM NEMOŽE NAM NIKO NIŠTA JAČI SMO OD DŽEPARA. A OVAJ ŠTO JE NAPISAO ZA TEBE DA SI GLUPSON ON JE GLUPSON NA DESETU.

Name

realnost

22.10.2022 11:04

Opa, izbornim kradjama nikad kraja!

ODGOVORITE
Name

Ica

22.10.2022 11:36

Igra za djecu iz vrtica, isto ko kad slava stigla, gosti dosli, ajmozakuhati slavni hljeb i peci

Name

Radana BL

22.10.2022 11:43

Burle je ovog puta presolio corbu - za izbornu kradju treba da odgovara krivicno!

Name

GRADSKI PARK

22.10.2022 12:44

PRETRAZITE KORITO SAVE,MOZDA TAMO NADJETE LISTICE.PA LJUDI ,JESTE LI VI NORMALNI,ZNA SE GDJE TREBA DA BUDU LISTICI.KO JE VRSIO PREBACIVANJE IMA RSXLOG ZASTO JE TO RADIO

Name

Bole

22.10.2022 16:59

Ovo je stvarno nadrealno ako listići nisu tamo gdje treba da budu tu je priča završena i na tom biračkom mjestu se izbori ponavljaju i tačka. Čitav izborni proces je nepovratno kontaminiran i jedino razumno rješenje je ponavljanje izbora na SVIM nivoima; u suprotnom izbori su farsa.

ODGOVORITE