Хуманост нас спаја: Двије донације из Моззарта стигле у Бијељину

Кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“ компанија Моззарт упутила је донације на адресе два удружења из Бијељине. Овог пута, уз помоћ племенитих кладилаца, обрадовали су Омладинску организацију „Богдановић плац“, те бијељински огранак Хуманитарне организације „Срби за Србе“ кроз подршку пројекту „Тројка из блока“. 

Република Српска 20.10.2022 | 17:16
Хуманост нас спаја: Двије донације из Моззарта стигле у Бијељину

За њих су, у овој традиционалној, племенитој акцији, типовали кошаркаши Никола Калинић и Александар Тодоровић, а оба добитка су усмјерена у друштвено одговорне сврхе.

 -Ова је прва озбиљна донација за нашу организацију. Драго нам је што су у компанији Моззарт препознали наш рад и вриједности за које се залажемо. Знамо колико се у Моззарту баве друштвено одговорним радом, али се нисмо надали овој помоћи, па смо позитивно изненађени. Добијени новац смо усмјерили на наше редовне активности у заједници, а донатору хвала на подршци- каже Игор Јовановић, предсједник Омладинске организације „Богдановић плац“, Бијељина. 

Чланове ове организације окупља дугогодишње пријатељство, а махом су из насеља Богдановић плац. Заједнички организују акције уређења насеља, одлагања комуналног отпада, уређења паркића за дјецу, осликавање објеката графитима и муралима ликова знаменитих личности. 
Такође се укључују у хуманитарне акције прикупљања новца за лијечење дјеце и одраслих и блиско сарађују са Хуманитарном организацијом „Срби за Србе“ са Пала. 

Хумана екипа из овог насеља била је покретач иницијативе да се у Бијељини отвори експозитура ове хуманитарне организације, па су заједно наставили да раде бројне корисне пројекте и волонтирају за локалну заједницу.  

Тренутно имају око 25 чланова, па често организују бројне спортске и културне манифестације хуманитарног карактера, а приход усмјеравају онима којима је потребна помоћ… 

Системску подршку немају, па све активности финансирају самостално, те уз помоћ добровољних прилога и донација хуманих људи… Тим више, донација из компаније Моззарт им много значи, посебно због чињенице да је прва коју су добили. 

Надају да ће ће њихова организација опстати, а племенита мисија којом се баве наставити да живи кроз неке нове клинце из Бијељине који ће им се придружити и наставити друштвено одговорне активности у својој средини. 

Томе се надају и у огранку Хуманитарне организације „Срби за Србе“ у Бијељини која је и ове године организовала хуманитарни турнир „Тројка из блока“. Сав приход од турнира, као и донацију из компаније Моззарт усмјерили су за помоћ породици Ђурић из села Батковић код Бијељине која има петоро дјеце. 

-Пуним срцем смо им помогли. Чак четворо дјеце из ове породице вриједно тренира џудо у клубу „Пантер“ и биљеже успјехе. Добијену помоћ ће утрошити на адаптацију дјечијих соба, фасаду и гријање у кући, а радови почињу крајем мјесеца. У свему томе нам је помогла компанија Моззарт, позната по друштвеној одговорности, хвала им пуно на том дивном гесту – каже Слађан Јосиповић, волонтер Хуманитарне организације „Срби за Србе“ из Бијељине и организатор „Тројке из блока“. 

Кроз традиционалну акцију “Хуманитарни тикет у подне” током ове године Моззарт је упутио помоћ на више од 25 адреса, а тимска игра на хуманост се наставља у наредном периоду.

(ПР)