Humanost nas spaja: Dvije donacije iz Mozzarta stigle u Bijeljinu

Kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“ kompanija Mozzart uputila je donacije na adrese dva udruženja iz Bijeljine. Ovog puta, uz pomoć plemenitih kladilaca, obradovali su Omladinsku organizaciju „Bogdanović plac“, te bijeljinski ogranak Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ kroz podršku projektu „Trojka iz bloka“. 

Republika Srpska 20.10.2022 | 17:16
Humanost nas spaja: Dvije donacije iz Mozzarta stigle u Bijeljinu

Za njih su, u ovoj tradicionalnoj, plemenitoj akciji, tipovali košarkaši Nikola Kalinić i Aleksandar Todorović, a oba dobitka su usmjerena u društveno odgovorne svrhe.

 -Ova je prva ozbiljna donacija za našu organizaciju. Drago nam je što su u kompaniji Mozzart prepoznali naš rad i vrijednosti za koje se zalažemo. Znamo koliko se u Mozzartu bave društveno odgovornim radom, ali se nismo nadali ovoj pomoći, pa smo pozitivno iznenađeni. Dobijeni novac smo usmjerili na naše redovne aktivnosti u zajednici, a donatoru hvala na podršci- kaže Igor Jovanović, predsjednik Omladinske organizacije „Bogdanović plac“, Bijeljina. 

Članove ove organizacije okuplja dugogodišnje prijateljstvo, a mahom su iz naselja Bogdanović plac. Zajednički organizuju akcije uređenja naselja, odlaganja komunalnog otpada, uređenja parkića za djecu, oslikavanje objekata grafitima i muralima likova znamenitih ličnosti. 
Takođe se uključuju u humanitarne akcije prikupljanja novca za liječenje djece i odraslih i blisko sarađuju sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ sa Pala. 

Humana ekipa iz ovog naselja bila je pokretač inicijative da se u Bijeljini otvori ekspozitura ove humanitarne organizacije, pa su zajedno nastavili da rade brojne korisne projekte i volontiraju za lokalnu zajednicu.  

Trenutno imaju oko 25 članova, pa često organizuju brojne sportske i kulturne manifestacije humanitarnog karaktera, a prihod usmjeravaju onima kojima je potrebna pomoć… 

Sistemsku podršku nemaju, pa sve aktivnosti finansiraju samostalno, te uz pomoć dobrovoljnih priloga i donacija humanih ljudi… Tim više, donacija iz kompanije Mozzart im mnogo znači, posebno zbog činjenice da je prva koju su dobili. 

Nadaju da će će njihova organizacija opstati, a plemenita misija kojom se bave nastaviti da živi kroz neke nove klince iz Bijeljine koji će im se pridružiti i nastaviti društveno odgovorne aktivnosti u svojoj sredini. 

Tome se nadaju i u ogranku Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ u Bijeljini koja je i ove godine organizovala humanitarni turnir „Trojka iz bloka“. Sav prihod od turnira, kao i donaciju iz kompanije Mozzart usmjerili su za pomoć porodici Đurić iz sela Batković kod Bijeljine koja ima petoro djece. 

-Punim srcem smo im pomogli. Čak četvoro djece iz ove porodice vrijedno trenira džudo u klubu „Panter“ i bilježe uspjehe. Dobijenu pomoć će utrošiti na adaptaciju dječijih soba, fasadu i grijanje u kući, a radovi počinju krajem mjeseca. U svemu tome nam je pomogla kompanija Mozzart, poznata po društvenoj odgovornosti, hvala im puno na tom divnom gestu – kaže Slađan Josipović, volonter Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ iz Bijeljine i organizator „Trojke iz bloka“. 

Kroz tradicionalnu akciju “Humanitarni tiket u podne” tokom ove godine Mozzart je uputio pomoć na više od 25 adresa, a timska igra na humanost se nastavlja u narednom periodu.

(PR)