Завршен и Приједор, сада слиједе Градишка и Лакташи

У процесу поновног бројања гласова за предсједника РС-а до сада су пребројани гласови из Бијељине, Бање Луке, Добоја, Зворника и Приједора, а сада слиједе листићи из Градишке и Лакташа.

Република Српска 20.10.2022 | 07:38
Завршен и Приједор, сада слиједе Градишка и Лакташи

"И даље према утврђеном транспортном плану пријема изборног материјала. Поред тога, паралелно, добили смо и остале наредбе за бројање гласова са осталих нивоа власти, и сада крећемо да радимо и те нивое на основу података са других општина", рекао је Ади Агић, замјеник директора Главног центра за бројање у Зетри.

Он је потврдио да је ЦИК БиХ у сриједу донио још једну наредбу да са 15 бирачких мјеста треба да буду утврђени резултати, што подразумијева рекалкулацију временског плана Главног центра.

Према његовим ријечима, све оно што је из Приједора стигло на бројање у Главни центар је пребројано, а за четири мјеста није транспортован материјал из складишта ЦИК-а, што остаје да се провјери.

Агић је рекао да би рок за окончање бројања гласова са Општих избора у БиХ, 22. октобар, требало да буде испоштован за све нивое власти.

Он је навео да се чињеница да је повећан број посматрача одразила на рад бројача, јер их омета бука, смањена им је концентрација, због чега су посматрачи замољени да воде рачуна да што мање контактирају своје тимове и да не ометају процес бројања у сарајевској Зетри.

(Клиx Фото: Илустрација) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сад

20.10.2022 06:33

Цемо да видимо како су васе постењацине из Лактаса и Градиске радиле за бају а посебно це бити интересантни Лактаси јер и ти је било мутних послова сто се мозе упоредити са извјестајима који су посматраци слали у сједисте странке одмах по изврсеном бројању за сваки ниво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

20.10.2022 07:22

Хоце ли ЦИК успјет пребројит ове изборе до поцетка локалних избора 2024 .Најбоље да ове бројаце запосле у стални радни однос као бројаце јер ускоро долазе локални избори па да имају обезбједене бројаце,Ионако сваке две године су или опсти или локални избори и тамам тај меду период измеду избора протекне у пребројавању гласацких листица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин хоод

20.10.2022 07:41

Броји се док се ”Бурле” не спакује. Треба јос 2-3 седмице да попакује бисаге које је узео од народа и да сједне у авион…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преброј ово стари

20.10.2022 19:45

Видицете да у Лактасима зиви милион људи од којих је бар трецина слијепа, има возацку дозволу и ЛЦД на зиду…

ОДГОВОРИТЕ