Završen i Prijedor, sada slijede Gradiška i Laktaši

U procesu ponovnog brojanja glasova za predsjednika RS-a do sada su prebrojani glasovi iz Bijeljine, Banje Luke, Doboja, Zvornika i Prijedora, a sada slijede listići iz Gradiške i Laktaša.

Republika Srpska 20.10.2022 | 07:38
Završen i Prijedor, sada slijede Gradiška i Laktaši

"I dalje prema utvrđenom transportnom planu prijema izbornog materijala. Pored toga, paralelno, dobili smo i ostale naredbe za brojanje glasova sa ostalih nivoa vlasti, i sada krećemo da radimo i te nivoe na osnovu podataka sa drugih opština", rekao je Adi Agić, zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Zetri.

On je potvrdio da je CIK BiH u srijedu donio još jednu naredbu da sa 15 biračkih mjesta treba da budu utvrđeni rezultati, što podrazumijeva rekalkulaciju vremenskog plana Glavnog centra.

Prema njegovim riječima, sve ono što je iz Prijedora stiglo na brojanje u Glavni centar je prebrojano, a za četiri mjesta nije transportovan materijal iz skladišta CIK-a, što ostaje da se provjeri.

Agić je rekao da bi rok za okončanje brojanja glasova sa Opštih izbora u BiH, 22. oktobar, trebalo da bude ispoštovan za sve nivoe vlasti.

On je naveo da se činjenica da je povećan broj posmatrača odrazila na rad brojača, jer ih ometa buka, smanjena im je koncentracija, zbog čega su posmatrači zamoljeni da vode računa da što manje kontaktiraju svoje timove i da ne ometaju proces brojanja u sarajevskoj Zetri.

(Klix Foto: Ilustracija) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sad

20.10.2022 06:33

Cemo da vidimo kako su vase postenjacine iz Laktasa i Gradiske radile za baju a posebno ce biti interesantni Laktasi jer i ti je bilo mutnih poslova sto se moze uporediti sa izvjestajima koji su posmatraci slali u sjediste stranke odmah po izvrsenom brojanju za svaki nivo

ODGOVORITE
Name

Sydney

20.10.2022 07:22

Hoce li CIK uspjet prebrojit ove izbore do pocetka lokalnih izbora 2024 .Najbolje da ove brojace zaposle u stalni radni odnos kao brojace jer uskoro dolaze lokalni izbori pa da imaju obezbjedene brojace,Ionako svake dve godine su ili opsti ili lokalni izbori i tamam taj medu period izmedu izbora protekne u prebrojavanju glasackih listica

ODGOVORITE
Name

Robin hood

20.10.2022 07:41

Broji se dok se ”Burle” ne spakuje. Treba jos 2-3 sedmice da popakuje bisage koje je uzeo od naroda i da sjedne u avion…

ODGOVORITE
Name

Prebroj ovo stari

20.10.2022 19:45

Vidicete da u Laktasima zivi milion ljudi od kojih je bar trecina slijepa, ima vozacku dozvolu i LCD na zidu…

ODGOVORITE