“Сломљени точак” занимљиво холандско предграђе на обали

“Хет Бреккенсе Wиел” или у преводу “Сломљени точак“ је заиста занимљиво и јединствено предграђе – стамбена област на обали као и туристичка атракција у Холандији.

Занимљивости 19.10.2022 | 15:31
“Сломљени точак” занимљиво холандско предграђе на обали

Смештен између Фризијских језера и ИЈсселмеера, највец́ег језера у Холандији,  названо Хет Бреккенсе Wиелл је предграђе које се састоји од неколико имања на малим парцелама земље које подсец́ају на сломљене точкове воденице и окружено водом.

Свака зграда се састоји од неколико домова, до којих се може доц́и и аутомобилом и оба, што ово место чини веома популарним међу љубитељима водених спортова. Због свог јединственог распореда и визуелно импресивног дизајна – посебно када се гледа одозго – Хет Бреккенсе Виел се често сматра примером генијалног урбанистичког планирања на обали.

Смештен у близини града Лемера, који је и сам једна од главних дестинација за водене спортове у Холандији, Хет Бреккенсе Wиел је само један од неколико стамбених објеката на обали у овој области, али далеко најпривлачнији. Простире се на површини од око 11 хектара и састоји се од око 230 домова.

Хет Бреккенсе Wиелл није дизајниран само да привуче пажњу. Десетине “сломљених точкова” обезбеђују свима лак приступ води, као и најмање једно паркинг место за свој аутомобил.

Ово је један од разлога зашто је ова грађевина веома популарна на тржишту некретнина, а куц́е се продају по цени за преко 350.000 евра.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар