“Slomljeni točak” zanimljivo holandsko predgrađe na obali

“Het Brekkense Wiel” ili u prevodu “Slomljeni točak“ je zaista zanimljivo i jedinstveno predgrađe – stambena oblast na obali kao i turistička atrakcija u Holandiji.

Zanimljivosti 19.10.2022 | 15:31
“Slomljeni točak” zanimljivo holandsko predgrađe na obali

Smešten između Frizijskih jezera i IJsselmeera, najvećeg jezera u Holandiji,  nazvano Het Brekkense Wiell je predgrađe koje se sastoji od nekoliko imanja na malim parcelama zemlje koje podsećaju na slomljene točkove vodenice i okruženo vodom.

Svaka zgrada se sastoji od nekoliko domova, do kojih se može doći i automobilom i oba, što ovo mesto čini veoma popularnim među ljubiteljima vodenih sportova. Zbog svog jedinstvenog rasporeda i vizuelno impresivnog dizajna – posebno kada se gleda odozgo – Het Brekkense Viel se često smatra primerom genijalnog urbanističkog planiranja na obali.

Smešten u blizini grada Lemera, koji je i sam jedna od glavnih destinacija za vodene sportove u Holandiji, Het Brekkense Wiel je samo jedan od nekoliko stambenih objekata na obali u ovoj oblasti, ali daleko najprivlačniji. Prostire se na površini od oko 11 hektara i sastoji se od oko 230 domova.

Het Brekkense Wiell nije dizajniran samo da privuče pažnju. Desetine “slomljenih točkova” obezbeđuju svima lak pristup vodi, kao i najmanje jedno parking mesto za svoj automobil.

Ovo je jedan od razloga zašto je ova građevina veoma popularna na tržištu nekretnina, a kuće se prodaju po ceni za preko 350.000 evra.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar