Цурење гаса на Сјеверном току је због експлозије

Видео који је снимила норвешка компанија, а објавиле су га шведске новине Еxпрессен, приказује масивну пукотину у цијеви Сјеверног тока 1.

Свијет 18.10.2022 | 18:47
Цурење гаса на Сјеверном току је због експлозије

Прелиминарна истрага штете на плиноводима Сјеверни ток у данском дијелу Балтичког мора показује да су цурење изазвале "снажне експлозије", саопштила је данас полиција Копенхагена.

Наставак истраге о цурењу из гасовода Сјеверни ток 1 и 2 26. септембра заједнички ће водити полиција Копенхагена и Данска безбједносна и обавјештајна служба.

Чини се да су данска сазнања слична онима шведских тужилаца, који су рекли да су друге двије рупе у цјевоводима такође узроковане експлозијама и да се случај истражује као чин тешке саботаже.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нибелунг

18.10.2022 17:41

Па мозе гас преко сјеверни ток2? И наивно трепну монголским оцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Значи

18.10.2022 19:51

Тероризам ! Да нису "опет они Арапи", са пластичним ножевима, што су "срушили" куле близанкиње у Новом Јорку !

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

18.10.2022 21:43

То је демократија ЕУ и АМЕРИКЕ које се треба што прије ријешити,то је удружени злочиначки подхват. Хоће ли ико одговарати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дража

19.10.2022 14:29

Па како је то могуће? Нијемци кажу да је тај гасовод био празан да им гас није долазио? А ова слика показује гејзир на мјесту гдје пукла цијев, значи био пун гаса, Зар не ? Ко је ту луд ? Ко лаже ? Они узимају руски гас је им треба , а свима другима то забрањују! Велике су преваре са енергијом ? И наравно народ то мора да плати, зар не? Огавна политика , дођу танкери нафте у хрватску , без застава , па руска нафта после упумпавања у хрватски нафтовод више није руска него је европска тј хрватска па онда заради европа и хрватска на тој нафти , Формула за пљачку на високом нивоу , зар не …

ОДГОВОРИТЕ