Curenje gasa na Sjevernom toku je zbog eksplozije

Video koji je snimila norveška kompanija, a objavile su ga švedske novine Expressen, prikazuje masivnu pukotinu u cijevi Sjevernog toka 1.

Svijet 18.10.2022 | 18:47
Curenje gasa na Sjevernom toku je zbog eksplozije

Preliminarna istraga štete na plinovodima Sjeverni tok u danskom dijelu Baltičkog mora pokazuje da su curenje izazvale "snažne eksplozije", saopštila je danas policija Kopenhagena.

Nastavak istrage o curenju iz gasovoda Sjeverni tok 1 i 2 26. septembra zajednički će voditi policija Kopenhagena i Danska bezbjednosna i obavještajna služba.

Čini se da su danska saznanja slična onima švedskih tužilaca, koji su rekli da su druge dvije rupe u cjevovodima takođe uzrokovane eksplozijama i da se slučaj istražuje kao čin teške sabotaže.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nibelung

18.10.2022 17:41

Pa moze gas preko sjeverni tok2? I naivno trepnu mongolskim ocima.

ODGOVORITE
Name

Znači

18.10.2022 19:51

Terorizam ! Da nisu "opet oni Arapi", sa plastičnim noževima, što su "srušili" kule blizankinje u Novom Jorku !

ODGOVORITE
Name

XOXO

18.10.2022 21:43

To je demokratija EU i AMERIKE koje se treba što prije riješiti,to je udruženi zločinački podhvat. Hoće li iko odgovarati?

ODGOVORITE
Name

Draža

19.10.2022 14:29

Pa kako je to moguće? Nijemci kažu da je taj gasovod bio prazan da im gas nije dolazio? A ova slika pokazuje gejzir na mjestu gdje pukla cijev, znači bio pun gasa, Zar ne ? Ko je tu lud ? Ko laže ? Oni uzimaju ruski gas je im treba , a svima drugima to zabranjuju! Velike su prevare sa energijom ? I naravno narod to mora da plati, zar ne? Ogavna politika , dođu tankeri nafte u hrvatsku , bez zastava , pa ruska nafta posle upumpavanja u hrvatski naftovod više nije ruska nego je evropska tj hrvatska pa onda zaradi evropa i hrvatska na toj nafti , Formula za pljačku na visokom nivou , zar ne …

ODGOVORITE