Боокинг под истрагом због кршења закона?!

Шпански регулатор за тржишно надметање покренуо је истрагу како би утврдио да ли дигитална платформа Боокинг.цом намјерава да истисне конкуренцију онлајн путничких агенција у резервацији хотелског смјештаја.

Свијет 17.10.2022 | 22:24
Боокинг под истрагом због кршења закона?!

Истрага је покренута на основу двије притужбе које су поднијели Шпанско удружење хотелских менаџера (АЕДХ) и Мадридско удружење хотелијера, преноси Ројтерс.

Агенција за заштиту тржишног надметања (ЦНМЦ) сумња да је Боокинг.цом прекршио шпанске законе.

Поменута удружења тврде да је Боокинг.цом хотелима у Шпанији наметнуо неправедне услове и примијенио мјере које могу да елиминшу друге онлајн путничке агенције и онлајн продајне канале.

"Ми заиста желимо да се та пракса оконча", рекао је предсједник АЕДХ-а Мануел Вегас.

Регулатор је објавио да постоје оправдани разлози за сумњу да је платформа Боокинг.цом можда прекршила шпанске законе о тржишном надметању и члан 102. Уговора о функционирању ЕУ који компанијама забрањује злоупотребу доминантног положаја на тржишту, наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је Боокинг.цом можда искоришћавао шпанске хотеле који од њега финансијски зависе, не наводећи примјере спорних пракси.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мурија

17.10.2022 21:16

Ау ето нам опет проблем,зар нам није наси проблема доста па да и спанске гледамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјет

18.10.2022 05:15

То је превара тешка агенција. Постављају фотографије соба и апартмана које уопште нису фотографије објеката које нуде. Ако се на лицу мјесту покуша отказати такав смјеста, задржавају уплаћени кауцију. Боокинг треба потпуно бојкотовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

18.10.2022 07:58

Није истина.Безброј пута сам резервисао преко боокинга и увијек је било онако како је на сликама...