Booking pod istragom zbog kršenja zakona?!

Španski regulator za tržišno nadmetanje pokrenuo je istragu kako bi utvrdio da li digitalna platforma Booking.com namjerava da istisne konkurenciju onlajn putničkih agencija u rezervaciji hotelskog smještaja.

Svijet 17.10.2022 | 22:24
Booking pod istragom zbog kršenja zakona?!

Istraga je pokrenuta na osnovu dvije pritužbe koje su podnijeli Špansko udruženje hotelskih menadžera (AEDH) i Madridsko udruženje hotelijera, prenosi Rojters.

Agencija za zaštitu tržišnog nadmetanja (CNMC) sumnja da je Booking.com prekršio španske zakone.

Pomenuta udruženja tvrde da je Booking.com hotelima u Španiji nametnuo nepravedne uslove i primijenio mjere koje mogu da eliminšu druge onlajn putničke agencije i onlajn prodajne kanale.

"Mi zaista želimo da se ta praksa okonča", rekao je predsjednik AEDH-a Manuel Vegas.

Regulator je objavio da postoje opravdani razlozi za sumnju da je platforma Booking.com možda prekršila španske zakone o tržišnom nadmetanju i član 102. Ugovora o funkcioniranju EU koji kompanijama zabranjuje zloupotrebu dominantnog položaja na tržištu, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Booking.com možda iskorišćavao španske hotele koji od njega finansijski zavise, ne navodeći primjere spornih praksi.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Murija

17.10.2022 21:16

Au eto nam opet problem,zar nam nije nasi problema dosta pa da i spanske gledamo!

ODGOVORITE
Name

Savjet

18.10.2022 05:15

To je prevara teška agencija. Postavljaju fotografije soba i apartmana koje uopšte nisu fotografije objekata koje nude. Ako se na licu mjestu pokuša otkazati takav smjesta, zadržavaju uplaćeni kauciju. Booking treba potpuno bojkotovati.

ODGOVORITE
Name

Nole

18.10.2022 07:58

Nije istina.Bezbroj puta sam rezervisao preko bookinga i uvijek je bilo onako kako je na slikama...