Проблем и ако прихватимо и ако одбијемо санкције

Александар Вучић одговорио је на питања новинара, након обележавања годишњице БИА, у вези санкција Русији, које Србија није увела.

Србија 17.10.2022 | 13:19
Проблем и ако прихватимо и ако одбијемо санкције

"Да поновим, не прети нико мени као Александру Вучићу, већ прете овој земљи. Не желе да ова земља остане живи доказ нечије бахатости, лицемерства и погрешне политике. Ова земља би само жртвовањем морала да исправи њихове грешке, и да конвалидира све оно лоше што су направили пре две и по деценије, рекао је Вучић.

"Од кукњаве нећемо да добијемо ништа. Да сутра уведемо санкције Русији, три дана би било "баш лепо, постали сте део Европе", а пети дан би Србија требала да се одлучи да ли је на правој страни историје или не", додао је Вучић.

Председник Србије је потом детаљније објаснио зашто Србија није увела санкције и поред свакодневног притиска, који се врши на нашу земљу.

"Вучић није увео санкције Русији до 17-ог октобра. Како се такав велики преокрет догодио и чија реч нешто значи у овој земљи? Док год будемо могли да издржимо,а да не угрозимо наше интересе ми ћемо водити политику у закључку Савета за УН. Ви мали Срби немате право на свој територијални интегритет. Све је то за нас тешка ситуација. Ни претходних десет година није било лакше", објаснио је Вучић.

(Б92) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Марко БЛ

17.10.2022 11:51

Уводите санкције док није касно,како нас Бурле то ријесио хахха..Нас народ иде у еу радити а не у Русију ,а ко воли Русију нека иде тамо нека се ухвати пуске и лопате да копа ров и леђа да подбаци ,а не бозе волим Русију ,одо ја у Њемацку..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

17.10.2022 14:23

А сто сте досадни с тим глупостима које ти спмињес,ко папагаји сте.Иде народ у Њемацку зато сто су боље плати,али и зато сто су близе куци,то немој заборавити.Али то нема везе са оним сто осјецас и сто је оцито,да смо на страни Русије,страни правде,а не на страни ЕУ и САД,због зла које су нам нанијели задњих сто година.То нам је уродјено,па ми није јасно какав си ти сљам и отпрдак...

Name

Нострадамус

18.10.2022 09:59

@Ноле.Прво Додика су нам поставили ови са Запада ,Западна војска је на насој територији.Ми нисмо у стању да смијенимо Додика највецег издајника ,па како це мо да се ријесимо Натоа односно Сфора.Свако толико се састају на Мањаци и вјезбају.Треба ли даље ста објасњавати.Руса нема ни на видику,а тамо гдје нема Руса нема ни Срба.

Name

855

17.10.2022 12:15

Американцима санкције уопште не штете, већ профитирају од њих, а Њемачка и Аустрија тиме саме себи пуцају у кољено а Србија би требало да исправља њихове грешке и сада се на Србији свете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана-Ленка

17.10.2022 12:38

Онда их немојте ни прихватити, а ни одбити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2022 13:25

Ти то јос не контас.Мора увести санкције.

Name

Маxо

17.10.2022 14:04

Немора нек да оставку па се поново распису избори и тако укруг 10 година. Јер онда нема ко да уведе санкције.

Name

Истина

17.10.2022 15:33

Ако ти је тако теско сто не дас оставку,има и другог посла.Сви само лазете и гледате да сто дузе будете на власти.Не знам сто!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРОМ

19.10.2022 12:39

За истину Вуциц се бори за ДРЗАВУ СРБИЈУ а не за власт ако си ти толико паметан засто се не кандидујес за преседника