Problem i ako prihvatimo i ako odbijemo sankcije

Aleksandar Vučić odgovorio je na pitanja novinara, nakon obeležavanja godišnjice BIA, u vezi sankcija Rusiji, koje Srbija nije uvela.

Srbija 17.10.2022 | 13:19
Problem i ako prihvatimo i ako odbijemo sankcije

"Da ponovim, ne preti niko meni kao Aleksandru Vučiću, već prete ovoj zemlji. Ne žele da ova zemlja ostane živi dokaz nečije bahatosti, licemerstva i pogrešne politike. Ova zemlja bi samo žrtvovanjem morala da ispravi njihove greške, i da konvalidira sve ono loše što su napravili pre dve i po decenije, rekao je Vučić.

"Od kuknjave nećemo da dobijemo ništa. Da sutra uvedemo sankcije Rusiji, tri dana bi bilo "baš lepo, postali ste deo Evrope", a peti dan bi Srbija trebala da se odluči da li je na pravoj strani istorije ili ne", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je potom detaljnije objasnio zašto Srbija nije uvela sankcije i pored svakodnevnog pritiska, koji se vrši na našu zemlju.

"Vučić nije uveo sankcije Rusiji do 17-og oktobra. Kako se takav veliki preokret dogodio i čija reč nešto znači u ovoj zemlji? Dok god budemo mogli da izdržimo,a da ne ugrozimo naše interese mi ćemo voditi politiku u zaključku Saveta za UN. Vi mali Srbi nemate pravo na svoj teritorijalni integritet. Sve je to za nas teška situacija. Ni prethodnih deset godina nije bilo lakše", objasnio je Vučić.

(B92) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Marko BL

17.10.2022 11:51

Uvodite sankcije dok nije kasno,kako nas Burle to rijesio hahha..Nas narod ide u eu raditi a ne u Rusiju ,a ko voli Rusiju neka ide tamo neka se uhvati puske i lopate da kopa rov i leđa da podbaci ,a ne boze volim Rusiju ,odo ja u Njemacku..

ODGOVORITE
Name

Nole

17.10.2022 14:23

A sto ste dosadni s tim glupostima koje ti spminjes,ko papagaji ste.Ide narod u Njemacku zato sto su bolje plati,ali i zato sto su blize kuci,to nemoj zaboraviti.Ali to nema veze sa onim sto osjecas i sto je ocito,da smo na strani Rusije,strani pravde,a ne na strani EU i SAD,zbog zla koje su nam nanijeli zadnjih sto godina.To nam je urodjeno,pa mi nije jasno kakav si ti sljam i otprdak...

Name

Nostradamus

18.10.2022 09:59

@Nole.Prvo Dodika su nam postavili ovi sa Zapada ,Zapadna vojska je na nasoj teritoriji.Mi nismo u stanju da smijenimo Dodika najveceg izdajnika ,pa kako ce mo da se rijesimo Natoa odnosno Sfora.Svako toliko se sastaju na Manjaci i vjezbaju.Treba li dalje sta objasnjavati.Rusa nema ni na vidiku,a tamo gdje nema Rusa nema ni Srba.

Name

855

17.10.2022 12:15

Amerikancima sankcije uopšte ne štete, već profitiraju od njih, a Njemačka i Austrija time same sebi pucaju u koljeno a Srbija bi trebalo da ispravlja njihove greške i sada se na Srbiji svete!

ODGOVORITE
Name

Ana-Lenka

17.10.2022 12:38

Onda ih nemojte ni prihvatiti, a ni odbiti.

ODGOVORITE
Name

Re

17.10.2022 13:25

Ti to jos ne kontas.Mora uvesti sankcije.

Name

Maxo

17.10.2022 14:04

Nemora nek da ostavku pa se ponovo raspisu izbori i tako ukrug 10 godina. Jer onda nema ko da uvede sankcije.

Name

Istina

17.10.2022 15:33

Ako ti je tako tesko sto ne das ostavku,ima i drugog posla.Svi samo lazete i gledate da sto duze budete na vlasti.Ne znam sto!??

ODGOVORITE
Name

GROM

19.10.2022 12:39

Za istinu Vucic se bori za DRZAVU SRBIJU a ne za vlast ako si ti toliko pametan zasto se ne kandidujes za presednika