Вучић угостио одбојкашице у Предсједништву

- Предсједник Србије Александар Вучић примио је у згради Предсједништва Србије женску одбојкашку репрезентацију, која је освојила златну медаљу на Свјетском првенству.

Србија 17.10.2022 | 11:32
Вучић угостио одбојкашице у Предсједништву

Вучић је честитао одбојкашицама, наводећи да су оствариле најбољи спортски резултат који је један тимски спорт направио за Србију.

"Никада нисмо имали некога ко је два пута заредом освајао сребрну и бронзану олимпијску медаљу, два пута заредом светско првенство и три пута заредом медаље на европским првенствима. Нема таквог колектива у Србији у њеној историји", рекао је Вучић.

Он је подсјетио да је Србија славила и кошаркаше и кошаркашице и ватерполисте, али да су јој одбојкашице донијеле највише радости.

"Честитам посебно на томе што је невератно играти сваку утакмицу на победу, 12 од 12 победа, победити два велика противника два пута, Пољску и Америку", навео је Вучић.

Вучић је рекао да ће у марту 2025. године бити отворен Национални одбојкашки центар, те да ће до краја године држава пребацити 180 милиона динара /1,53 милиона евра/ за клубове, да се расподијеле и за прву и другу лигу, мушку и женску конкуренцију.

Вучић је рекао да ће већ данас одбојкашицама на рачун "лећи" новац, у складу са правилницима, за освајање златне медаље, а италијанском тренеру Данијелу Санаторелију захвалио је и за медаље које је донио.

У име одбојкашица на пријему је захвалила капитен репрезентације Тијана Бошковић, наводећи да је велика част играти за национални тим, те поклонила Вучићу дрес са бројем 18.

"Ми ћемо као и до сада дати све од себе да се вратимо са медаљом са свим наредних такмичења", рекла је Бошковићева.

Женска одбојкашка репрезентација Србије одбранила је титулу свјетског шампиона.

Одбојкашице Србије освојиле су ново свјетско злато након тријумфа над Бразилом у финалу Свјетског првенства 3:0.

Србија је без иједног изгубљеног меча освојила златну медаљу на свјетском шампионату у Холандији. 

(Срна Фото: Инстаграм) 

Коментари / 0

Оставите коментар