Vučić ugostio odbojkašice u Predsjedništvu

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u zgradi Predsjedništva Srbije žensku odbojkašku reprezentaciju, koja je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Srbija 17.10.2022 | 11:32
Vučić ugostio odbojkašice u Predsjedništvu

Vučić je čestitao odbojkašicama, navodeći da su ostvarile najbolji sportski rezultat koji je jedan timski sport napravio za Srbiju.

"Nikada nismo imali nekoga ko je dva puta zaredom osvajao srebrnu i bronzanu olimpijsku medalju, dva puta zaredom svetsko prvenstvo i tri puta zaredom medalje na evropskim prvenstvima. Nema takvog kolektiva u Srbiji u njenoj istoriji", rekao je Vučić.

On je podsjetio da je Srbija slavila i košarkaše i košarkašice i vaterpoliste, ali da su joj odbojkašice donijele najviše radosti.

"Čestitam posebno na tome što je neveratno igrati svaku utakmicu na pobedu, 12 od 12 pobeda, pobediti dva velika protivnika dva puta, Poljsku i Ameriku", naveo je Vučić.

Vučić je rekao da će u martu 2025. godine biti otvoren Nacionalni odbojkaški centar, te da će do kraja godine država prebaciti 180 miliona dinara /1,53 miliona evra/ za klubove, da se raspodijele i za prvu i drugu ligu, mušku i žensku konkurenciju.

Vučić je rekao da će već danas odbojkašicama na račun "leći" novac, u skladu sa pravilnicima, za osvajanje zlatne medalje, a italijanskom treneru Danijelu Sanatoreliju zahvalio je i za medalje koje je donio.

U ime odbojkašica na prijemu je zahvalila kapiten reprezentacije Tijana Bošković, navodeći da je velika čast igrati za nacionalni tim, te poklonila Vučiću dres sa brojem 18.

"Mi ćemo kao i do sada dati sve od sebe da se vratimo sa medaljom sa svim narednih takmičenja", rekla je Boškovićeva.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je titulu svjetskog šampiona.

Odbojkašice Srbije osvojile su novo svjetsko zlato nakon trijumfa nad Brazilom u finalu Svjetskog prvenstva 3:0.

Srbija je bez ijednog izgubljenog meča osvojila zlatnu medalju na svjetskom šampionatu u Holandiji. 

(Srna Foto: Instagram) 

Komentari / 0

Ostavite komentar