Ученицима Техничке школе из Бијељине златне медаље

- Млади иноватори Техничке школе "Михајло Пупин" из Бијељине освојили су златну медаљу на 36. Међународном фестивалу иновација, знања и стваралаштва "Тесла фест" у Новом Саду за дрон са опокретном руком и 3 Д штампач, саопштено је из Савеза проналазача Војводине.

Република Српска 16.10.2022 | 16:05
Ученицима Техничке школе из Бијељине златне медаље

Аутори иновације су ученици Марко Јовановић, Драган Ракић и Стефан Лазић, а њихов ментор је био професор Жива Макрин.

Жири у међународном саставу прегледао је више од 120 иновација, проналазака, нових производа, технологија и радова младих талената, учесника "Тесла феста".

На "Тесла фесту" сваке године своје проналаске, иновације, нове производе, технологије и пројекте изложи више од 500 индивидуалних проналазача, младих талената, студената, предузетника, школа, факултета, института и предузећа из земље и иностранства.

Организатор ове манифестације је Савез проналазача Војводине.

(Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЗА РИПЛИЈА

16.10.2022 15:05

НЕ МОГУ ДА ВЈЕРУЈЕМ. ДИЈЕЦА. СВАКА ЦАСТ И БОГ ДА ВАС ЦУВА. У ОПСТЕМ КУПАЊУ У ХЕРОИНУ, КОКАИНУ, БОТОКСУ КОНАЦНО ЗРАЦАК СУНЦА ДА НАС ОБАСЈА. ХВАЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

16.10.2022 17:29

Браво уценици..браво Бијељина..на младима свјет остаје!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.10.2022 19:34

Цеститам Техницкој сколи и њеним уценицима. Заиста сте најбољи на многим пољима… Мислим да им ментор не мозе бити Зива, ја кад сам исао у сколу он је отисао у пензију. То је било пре пар година…

ОДГОВОРИТЕ