Učenicima Tehničke škole iz Bijeljine zlatne medalje

- Mladi inovatori Tehničke škole "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine osvojili su zlatnu medalju na 36. Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva "Tesla fest" u Novom Sadu za dron sa opokretnom rukom i 3 D štampač, saopšteno je iz Saveza pronalazača Vojvodine.

Republika Srpska 16.10.2022 | 16:05
Učenicima Tehničke škole iz Bijeljine zlatne medalje

Autori inovacije su učenici Marko Jovanović, Dragan Rakić i Stefan Lazić, a njihov mentor je bio profesor Živa Makrin.

Žiri u međunarodnom sastavu pregledao je više od 120 inovacija, pronalazaka, novih proizvoda, tehnologija i radova mladih talenata, učesnika "Tesla festa".

Na "Tesla festu" svake godine svoje pronalaske, inovacije, nove proizvode, tehnologije i projekte izloži više od 500 individualnih pronalazača, mladih talenata, studenata, preduzetnika, škola, fakulteta, instituta i preduzeća iz zemlje i inostranstva.

Organizator ove manifestacije je Savez pronalazača Vojvodine.

(Srna Foto: Ilustracija) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ZA RIPLIJA

16.10.2022 15:05

NE MOGU DA VJERUJEM. DIJECA. SVAKA CAST I BOG DA VAS CUVA. U OPSTEM KUPANJU U HEROINU, KOKAINU, BOTOKSU KONACNO ZRACAK SUNCA DA NAS OBASJA. HVALA.

ODGOVORITE
Name

nn

16.10.2022 17:29

Bravo ucenici..bravo Bijeljina..na mladima svjet ostaje!!!

ODGOVORITE
Name

Ja

16.10.2022 19:34

Cestitam Tehnickoj skoli i njenim ucenicima. Zaista ste najbolji na mnogim poljima… Mislim da im mentor ne moze biti Ziva, ja kad sam isao u skolu on je otisao u penziju. To je bilo pre par godina…

ODGOVORITE