Ово је борба између нормалне и мафијашке Српске

-Правосуђе не може да ћути док се дешава незапамћена пљачка избора, каже Игор Црнадак.

Република Српска 14.10.2022 | 22:18
Ово је борба између нормалне и мафијашке Српске

“Ми желимо да направимо један позитиван притисак на тужилаштва на правосуђе, јер они не могу да ћуте и ништа не раде и да кажу то је наше право. Није то ваше право! Ви морате радити. Порука којом се обраћам свим људима који су учествовали у изборним крађама – немојте носити тај терет. Зашто да идете 2, 3 или 5 година у затвор? А ово кад крене се расплитати доћи ће до вас!”

Међутим, до сада је због изборних неправилнсоти привреден само посматрач Сањин Ћетојевић, из Лакташа и то након што је у јавности испливао снимак са бирачког мјеста са кога је одстрањен због инсистирања да јасно види сваки гласачки листић како не би било прекрајања резултата. У "Изазовима" БН телевизије каже: 

“Мислим да сам прво лице које је ухапшено у вези ових избора. Значи није ухапшен ни онај човјек у Градишци који је признао да је уписао нула гласова Јелени Тривић, ни ови у Добоју што су истјеривали нашег пријатеља Његоша, ни они што су цијепали листиће, палили, ето ја сам први ухапшени. Институције су показале како могу експресно да реагују кад је у питању неко ко је полтиички неподобан.”

Његош Цвијановић, такође посматрач из Добоја, у ноћи избора доживио је и физички насртај, јер је тражио увид у гласачке листиће. Прича како је бранио изборну вољу грађана:

“Вјероватно је самим тим мојим чином, када сам рекао да тражим приговор да унесем у записник, они су вјероватно њих позвали и то се десило. Они су касније дошли, покуцали на врата, показали ми овако да изађем. Ја сам знао да мене траже. Изашао сам да и покажем да се никога не бојим.” 

Да се ради о организовнаој акцији крађе гласова у Добоју, свједочи Дарко Пијуновић.

"63 политичка субјекта су акредитована, учествовала на изборима. Од 63  три су опозциије и 60 је њихових. Значи на 106 бирачких мјеста колико ми имамо у Добоју опозицијиа ни у једном моменту на било ком бирачком мјесту није имала свог човјека на упису на регистрацији гласача и ту је рецимо за почетак вршена највећа малверзација.”

О изборним неправилностима свједочења су изнијели и посматрачи из Зворника.

“У Зворнику у бирачким одборима 70% су били припадници СНСД-а, Газменд Дачај, ХДЗ БиХ, Лијево Крило. И они су до пола девет убацили око 500 гласова. Дође човјек који је у синергији са чланом комисије задужени за идентификацију и да своју личну, док потпише неко друго име које су они раније провјерили да неће доћи да гласа.”, каже Младен Радовић, посматрач из Зворника. 

“Приликом пребројавања листића посматрач из ПДП-а је хтио да се увјери колико је остало празних листића у кутији. Међутим, предсједник бирачког одбора га је заскочио, рукама га одгурнуо и свашта му нешто рекао и ту је дошло до чарки. Како ћемо се изборити, када дође онај из градске изборне комисије и хоће мене да избаци умјесто онога што чини злодјела.”, прича Ђорђе Милошевић, посматрач из Зворника.

Лажно представљање у име посматрача, забиљежено је у Мајевцу код Добоја.

“Та особа је  чим сам ја дошао изашла на задња врата и након тога смо успјели да се изборимо да наш прави посматрач уђе на бирачко мјесто, што је дозвољено након сат и по након што је гласање почело. Ја сам тражио колико је људи до сада тражило да  гласа и онда ми то нису дозволили да видим.”, свједочи Мирко Павловић, посматрач из Мајвеца Добоја.

Павловић, који се вратио из иностранства да породицом у покушају да у родном Добоју започне живот, каже да су избори празник демократије у нормалним државама, али не и код нас.

“У Добоју је то ноћ батинаша. Ја сам тако замишљао изборе у Афганистану или у Зимбабвеу. Видим да ће људи да наставе да одлазе из ове земље, ако се настави да буде по батинашима и по  партијашима.”, истиче Павловић.

 Игор Црнадак, потпредсједник ПДП, још каже:

“Ово је борба између добра и зла. Ово је борба између нормалне Републике Српске и једне окупиране Републике Српске о којој се одлучује у једној просторији извршног комитета СНСД-а. И зато је ово много важније од тога ко ће бити предсједник Републике.”

Средином сљедеће седмице подносимо велику кривичну пријаву за изборну крађу, закључио је Црнадак.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Стефан

14.10.2022 21:04

Шта се овде све радило ми појма немамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.10.2022 21:48

Ни 5% ми не знамо ста се десавало.

Name

Додикова секта

14.10.2022 21:59

Додикова секта је отјерала трецину Срба из Републике Српске... до сада.

Name

Драгутин

15.10.2022 03:37

Да смо народ нормалан ово нам се не би догађало.Живимо у ентитету који је у приватном власништву једног лица.То лице без образа има апсолутну власт.Држи под контролом СВЕ тзв институције.Скупштину,Предсједника РС,Владу РС,Сенат,Универзитет,Здравство,Школство,Тужилаштво,Судове,Затворе.И то све у име Српства.Јавност не зна његову биографију и осим Небојше Вукановића нико се није сјетио да провјери ко је тај свемоћни лик.И гле чуда ради се о МЕСАРУ Хрватскиг поријекла!Па сад је јасно зашто толико мрзи Србе.Уништио нас је.Наравно уз дебелу помоћ Лоших људи из реда Српског народа.

Name

Миро

15.10.2022 09:04

Додикова секта. Па ко је отјерао толике раднике из Хрватске Словеније,Румуније,Бугарске,федерације Босне и Хереговине ,Литваније и одакле све не? Лупас ,само да несто написес. АКО СЕ ВЕЦ ОГЛАСАВАС НАПИСИ НЕСТО СУВИСЛО,А НЕ ЕКОНОМСКЕ ТЕМЕ О КОЈИМА НЕМАС ПОЈМА.

Name

Еу-Фан

14.10.2022 22:14

Има Бурле устедјених пара од акцизе - ако сада не потплати људе као госпон Кајганица, када це?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.10.2022 23:18

Не врједе му висе ни паре, јер нико висе неце да их узме, по томе се зна да је изгубио власт!

Name

Бјелина

15.10.2022 06:53

Скаy-генерал би требао да ухапси Кајганица.

Name

в.д. коментатор

14.10.2022 22:16

Бојкотујмо полицију тако што нећемо носити личне документе, што ћемо на сва њихова питања одговарати са "шта те брига" и што ћемо скинути регистарске таблице јер се преко камера угрожава приватност и прате људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страхота

15.10.2022 05:06

Да један цовјек, у РС мозе командовати цијелом народу, и полицији и суду, и тузиластву и охр и да му нико ниста неце , свака му цаст кад је толико моцан

Name

Драган

15.10.2022 00:42

Не памтим бољу емисију на БН тв-у. Довели су људе из народа у госте, овде мислим на свих седам гостију. Свака част, немам шта даље да кажем..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

15.10.2022 04:00

Сви могу само Црнадак ти шути. Да се тебе пита давно би увели санкције Русија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Никола

15.10.2022 07:48

Бас Русију брига за РС. Она док има интереса она це РС помагати. Не заборави да се БИХ назива срцем Европе јер и јесте срце и зог тога смо ми вазни и Русији а и Америци. Као сто је Етиопија битна за медицинске експерименте и само тамо има ебола. Размисли мало о свом коментару. Сто сад прицас о санкцијама кад се морамо борити на куцном прагу за опстанак. Народ испаста није битно које вјере и нације, док се они препуцавају у фотељама

Name

Ништа

15.10.2022 06:51

Хвала овим храбрим људима из Добоја,Зворника и осталих мјеста.А за добар дио народа који није изашао на изборе не жалим их нимало.Боље и не заслужујемо.То се знало да је 53% мала излазност и да се са том излазношћу не може срушити мафијашка власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

15.10.2022 07:39

Правосуђе мора шутити док се не ослободи фашистичких окова СНСД као и све друге иституције

Name

Е

15.10.2022 08:46

Ово је неуспјешна страна лопова а о оној другој страни успјешнијих лопова још ништа не знамо. Они мудро шуте.

ОДГОВОРИТЕ