Поновно бројање гласачких листића шанса за правду

„Конкретно, данас или ујутру подносимо нових 25 кривичних пријава за повреду закона на неколико локација, укључујући и Добој, за кривична дјела за које се изриче казна од 3 до 5 година“, рекао је Шаровић.

Република Српска 13.10.2022 | 18:18
Поновно бројање гласачких листића шанса за правду

-Очекујемо да се бројањем утврди кршење изборног процеса и потврде наше сумње да је дошло до крађе изборне воље грађана у многим мјестима у Републици Српској, а у великим градовима посебно. Такође, очекујем да наш заједнички кандидат за предсједника, кандидат ПДП и СДС  Јелена Тривић потврди побједу. Али ако се утврде огромне неправилности у које ми сумњамо, неправилности великих размјера па и са обиљежјима кривичног дјела, очекујемо да се гласање понови на цијелој територији Републике Српске. То је наравно у рукама Централне изборне комисије БиХ, каже Мирко Шаровић, предсједник СДС.

Он наводи да нови докази изборних превара стално стижу. 

„Конкретно, данас или ујутру подносимо нових 25 кривичних пријава за повреду закона на неколико локација, укључујући и Добој, за кривична дјела за које се изриче казна од 3 до 5 година“, рекао је Шаровић.

Према његовим ријечима ово је за правосуђе важан тренутак и велики испит. 

„Од правосудних институција само тражимо да раде свој посао и поступе по пријавама које смо поднијели. Ово је тренутак да правда добије шансу. Ми смо на једној врсти прекретнице, не због једног кандидата него због враћања вјере да грађани могу да бирају и да буде изабрано оно што они желе. Ово је моменат из кога можемо кренути другим путем. Јер не можете ви да крадете на изборима а да послије тога формирате неку поштену власт“, истакао је Шаровић и додао:

„Ако је од стране опозиције било кршења правила, исти аршини треба да важе за све и тражимо да се то процесуира без изузетка и двоструких аршина.“

Коментаришући наводе да је био у контакту са чланицом ЦИК-а Вањом Бјелицом Прутином Шаровић је одговорио да су то лажи за које ће неко морати одговарати.

„Вања је у једном моменту била мој сарадник и сретан сам због тога јер она је сјајна особа. Она, као и други моји сарадници у кабинету министра спољне трговине и економских односа су допринијели да мој успјех као министра буде тако очит, јер ја сам увијек бирао само најбоље сараднике. Она је послије наставила своју каријеру и била агент БиХ пред Међународним судом за људска права у Стразбуру, а касније и у ЦИК-у. Желим јој све најбоље и вјерујем да ради исправне ствари. Немам никакву комуникацију нити је био било какав сусрет  са њом и све инсинуације које су биле од господина  Додика су искључиво злонамјерне. Он ће се морати суочити са тим и за овакве ствари морати дати доказе или одговарати“, напомиње Шаровић.

Одговарајући на питање да ли остаје на позицији предсједника СДС Шаровић је рекао да је радио најбоље што је могао али да свако мора да положи рачуне странци.

„Ићи ћемо и у унутарстраначке изборе, мој мандат је увијек на располагању СДС. Ова питања још нису била на столу. Оно што ће бити у СДС треба да буде у интересу странке и било који појединац је ту мање битан“, казао је Шаровић.

Коментаришући најаве СНСД да ће тражити опозив градоначелника Бијељине, Шаровић је поручио да су грађани  на страни Љубише Петровића и да је он у стању да све противнике „потуче до ногу“. 

(БН)                                                                        

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЗВОРНИК

13.10.2022 16:41

Како год да си радио, мој Мирко Драгомир Васић и она четири послушника општинског одбора те не симпатишу.Васић је свео странку у Зворнику на мјесни одбор. Све што има је Брњица, Економија и тачка. Домаће становништво мрзи као и Сарајевску регију, да човјек не повјерује која је злоба у њему. Само гледа да задовољи четири празне главе око себе, јер нема више све је растјерао. Битно је да је кума два мандата била посланик. Привидна свађа са братом, а овај га два пута потукао до ногу. А како и неће када Драгомир мисли да је он једини паметан, други ништа не знају, а ко му се успротивио све чини да га избрише из странке. Е зато нас и нема у странци, и ако је волимо и били чланови од оснивања. Боснића, Александру, Бабаља и тебе Мирко презире. Није га ни стид што га Костадине специјалац и Синиша ћутолога побјеђују. Неће СДС у Зворнику угледати свјетло, све док се ради по њему и једноумљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

13.10.2022 20:01

Опозицијо тражите од ЦИК-а да објави бирачке спискове јер има доказа да су непознате особе млађе животне доби у Добоју од стране активиста СНСД одвожени и гласали на бирачким мјестима у Павловић банци,Ош Доситеј Обрадовић,Свети Сава,Вук Караџић,Дом ученика,Саобраћајни факултет,Усора и Баре!Посматрачи нису имали могућност да сазнају ко су те особе јер им то нису дозволили предсједници бирачких одбора.Без јавнонобјављеног бирачког списка гласалих не треба признати резутат.Добојска полиција све зна…

Name

Пм

13.10.2022 16:46

Мозе ЉУБИСА побједити али само на постеним изборима,а ови из СНСДа не знају тако играти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

13.10.2022 16:52

Какав је ово господин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.10.2022 04:14

Никакав!

Name

Ду

13.10.2022 17:24

Ста те брига мирко, доказ у прилог теби је да си најтразе ији и увазе ији у амазонији, коме је до еу или уса, ниста, ето видис,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

13.10.2022 17:28

Бас тако. Зељни смо правде, вапимо за њом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

13.10.2022 18:03

Мирко, велика је штета што ниси ти у Предсједништву. То је само доказ да смо ми као друштво потпуно затуцани и да умјесто напретка и развоја радије бирамо бити робови истих израбљивача, јадни и слуђени.

ОДГОВОРИТЕ