Ponovno brojanje glasačkih listića šansa za pravdu

„Кonkretno, danas ili ujutru podnosimo novih 25 krivičnih prijava za povredu zakona na nekoliko lokacija, uključujući i Doboj, za krivična djela za koje se izriče kazna od 3 do 5 godina“, rekao je Šarović.

Republika Srpska 13.10.2022 | 18:18
Ponovno brojanje glasačkih listića šansa za pravdu

-Očekujemo da se brojanjem utvrdi kršenje izbornog procesa i potvrde naše sumnje da je došlo do krađe izborne volje građana u mnogim mjestima u Republici Srpskoj, a u velikim gradovima posebno. Takođe, očekujem da naš zajednički kandidat za predsjednika, kandidat PDP i SDS  Jelena Trivić potvrdi pobjedu. Ali ako se utvrde ogromne nepravilnosti u koje mi sumnjamo, nepravilnosti velikih razmjera pa i sa obilježjima krivičnog djela, očekujemo da se glasanje ponovi na cijeloj teritoriji Republike Srpske. To je naravno u rukama Centralne izborne komisije BiH, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On navodi da novi dokazi izbornih prevara stalno stižu. 

„Кonkretno, danas ili ujutru podnosimo novih 25 krivičnih prijava za povredu zakona na nekoliko lokacija, uključujući i Doboj, za krivična djela za koje se izriče kazna od 3 do 5 godina“, rekao je Šarović.

Prema njegovim riječima ovo je za pravosuđe važan trenutak i veliki ispit. 

„Od pravosudnih institucija samo tražimo da rade svoj posao i postupe po prijavama koje smo podnijeli. Ovo je trenutak da pravda dobije šansu. Mi smo na jednoj vrsti prekretnice, ne zbog jednog kandidata nego zbog vraćanja vjere da građani mogu da biraju i da bude izabrano ono što oni žele. Ovo je momenat iz koga možemo krenuti drugim putem. Jer ne možete vi da kradete na izborima a da poslije toga formirate neku poštenu vlast“, istakao je Šarović i dodao:

„Ako je od strane opozicije bilo kršenja pravila, isti aršini treba da važe za sve i tražimo da se to procesuira bez izuzetka i dvostrukih aršina.“

Кomentarišući navode da je bio u kontaktu sa članicom CIК-a Vanjom Bjelicom Prutinom Šarović je odgovorio da su to laži za koje će neko morati odgovarati.

„Vanja je u jednom momentu bila moj saradnik i sretan sam zbog toga jer ona je sjajna osoba. Ona, kao i drugi moji saradnici u kabinetu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa su doprinijeli da moj uspjeh kao ministra bude tako očit, jer ja sam uvijek birao samo najbolje saradnike. Ona je poslije nastavila svoju karijeru i bila agent BiH pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu, a kasnije i u CIК-u. Želim joj sve najbolje i vjerujem da radi ispravne stvari. Nemam nikakvu komunikaciju niti je bio bilo kakav susret  sa njom i sve insinuacije koje su bile od gospodina  Dodika su isključivo zlonamjerne. On će se morati suočiti sa tim i za ovakve stvari morati dati dokaze ili odgovarati“, napominje Šarović.

Odgovarajući na pitanje da li ostaje na poziciji predsjednika SDS Šarović je rekao da je radio najbolje što je mogao ali da svako mora da položi račune stranci.

„Ići ćemo i u unutarstranačke izbore, moj mandat je uvijek na raspolaganju SDS. Ova pitanja još nisu bila na stolu. Ono što će biti u SDS treba da bude u interesu stranke i bilo koji pojedinac je tu manje bitan“, kazao je Šarović.

Кomentarišući najave SNSD da će tražiti opoziv gradonačelnika Bijeljine, Šarović je poručio da su građani  na strani Ljubiše Petrovića i da je on u stanju da sve protivnike „potuče do nogu“. 

(BN)                                                                        

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ZVORNIK

13.10.2022 16:41

Kako god da si radio, moj Mirko Dragomir Vasić i ona četiri poslušnika opštinskog odbora te ne simpatišu.Vasić je sveo stranku u Zvorniku na mjesni odbor. Sve što ima je Brnjica, Ekonomija i tačka. Domaće stanovništvo mrzi kao i Sarajevsku regiju, da čovjek ne povjeruje koja je zloba u njemu. Samo gleda da zadovolji četiri prazne glave oko sebe, jer nema više sve je rastjerao. Bitno je da je kuma dva mandata bila poslanik. Prividna svađa sa bratom, a ovaj ga dva puta potukao do nogu. A kako i neće kada Dragomir misli da je on jedini pametan, drugi ništa ne znaju, a ko mu se usprotivio sve čini da ga izbriše iz stranke. E zato nas i nema u stranci, i ako je volimo i bili članovi od osnivanja. Bosnića, Aleksandru, Babalja i tebe Mirko prezire. Nije ga ni stid što ga Kostadine specijalac i Siniša ćutologa pobjeđuju. Neće SDS u Zvorniku ugledati svjetlo, sve dok se radi po njemu i jednoumlju.

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

13.10.2022 20:01

Opozicijo tražite od CIK-a da objavi biračke spiskove jer ima dokaza da su nepoznate osobe mlađe životne dobi u Doboju od strane aktivista SNSD odvoženi i glasali na biračkim mjestima u Pavlović banci,Oš Dositej Obradović,Sveti Sava,Vuk Karadžić,Dom učenika,Saobraćajni fakultet,Usora i Bare!Posmatrači nisu imali mogućnost da saznaju ko su te osobe jer im to nisu dozvolili predsjednici biračkih odbora.Bez javnonobjavljenog biračkog spiska glasalih ne treba priznati rezutat.Dobojska policija sve zna…

Name

Pm

13.10.2022 16:46

Moze LJUBISA pobjediti ali samo na postenim izborima,a ovi iz SNSDa ne znaju tako igrati.

ODGOVORITE
Name

Is

13.10.2022 16:52

Kakav je ovo gospodin!

ODGOVORITE
Name

Re

14.10.2022 04:14

Nikakav!

Name

Du

13.10.2022 17:24

Sta te briga mirko, dokaz u prilog tebi je da si najtraze iji i uvaze iji u amazoniji, kome je do eu ili usa, nista, eto vidis,

ODGOVORITE
Name

Bl

13.10.2022 17:28

Bas tako. Zeljni smo pravde, vapimo za njom.

ODGOVORITE
Name

Rajko

13.10.2022 18:03

Mirko, velika je šteta što nisi ti u Predsjedništvu. To je samo dokaz da smo mi kao društvo potpuno zatucani i da umjesto napretka i razvoja radije biramo biti robovi istih izrabljivača, jadni i sluđeni.

ODGOVORITE