Тијело дјевојчице пронађено на три км од мјеста удеса

Тијело једног дјетета, дјевојчице која је прије двије ноћи испала из возила након слијетања у кањон Таре пронађено је, казао је ЦдМ-у директор Регионалног ронилачког центра за подводно деминирање и обуку ронилаца – РЦУД Веско Мијајловић. Спасилачке екипе још увијек трагају за другим дјететом.

Регион 09.10.2022 | 21:05
Тијело дјевојчице пронађено на три км од мјеста удеса

“Тијело је пронађено на око три километра од удеса”, казао је ЦдМ-у Мијајловић.

Он је раније ЦдМ-у казао да велики проблем у потрази представља замућена ријека Тара.

“Прешли смо око 13 километара. Тара је мутна и брза. Видљивост под водом је око један метар”, казао је Мијајловић.

Припадници Војске Црне Горе и специјализиване јединице помоћи ће сјутра на терену цивилним службама у потрази након тешке трагедије која се догодила, када је возило у којој се налазила мајка са троје дјеце слетјело кањон Таре. То је на свом Твитер налогу објавио министар одбране Рашко Коњевић.

А Удружење рафтера и становништва НП “Дурмитор” упућује позив свима који то могу да сјутра у девет сати дођу на полазиште сплавова и дају допринос у претрази терена и проналажењу дјетета које се налазило у аутомобилу који је слетио у Тару.

Предсједник Удружења, скипер Вељко Остојић, који је са својом екипом данас пронашао утопљену дјевојчицу каже да ће сутра пјешице претраживати терен од мјеста несреће до Жугића Луке.

Он апелује на грађевинске фирме које обављају радове узводно на Тари да прекину активности- да не замућују ријеку јер смањују видљивост.

Подсјећамо, у саобраћајној несрећи која се догодила прекључе погинула је мајка, двадесетседмогодишња Јелена Вуковић. До несреће је дошло након што је аутомобил из, за сада неутврђених разлога, слетио у кањон.

Једно од троје дјеце која су се налазила у возилу извучено је из провалије са повредама и превезено у болницу.

Смрскано возило јуче је извучено из кањона ријеке, преноси <стронг>ЦдМ.

(БН Фото: ЦдМ/РЦУД) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ортхy

09.10.2022 20:12

Боже помози. Нека их анђели чувају у рају!

ОДГОВОРИТЕ