Шок у Њемачкој: Партизан срушио Келн

Фудбалери Партизана победили су Келн резултатом 1:0 у 3. колу Лиге конференција.

Фудбал 06.10.2022 | 23:20
Шок у Њемачкој: Партизан срушио Келн

Партизан је након два ремија дошао до прве победе у Лиги конференција и то на тешком гостовању Келну у Немачкој.

Црно-бели су захваљујући поготку Светозара Марковића однели сва три бода са Рајн Енерги стадиона и на деоби су првог места групе Д са Ницом.

Партизан је агресивно кренуо меч у Немачкој и одмах успео да запрети, а када је Рикардо у 8. минуту фаулиран и Натхо кренуо да изведе слободан ударац мирисало је на опасност.

Одличан центаршут израелског фудбалера и лопта иде тачно на главу Светозара Марковића који је био највиши у скоку и погодио за велику радост и вођство Партизана усред Келна.

Од тог 9. минута црно-бели су водили са 1:0. Нападао је Келн, притискао свим силама и могао до изједначења два минута касније, али је Марковић правовремено одреаговао.

Потом је пропала контра Партизана која је могла да буде опасна, да би уследила још два добра напада немачког тима и у 23. минуту је Адамјан умало постигао гол, али је покушај главом завршио у гол ауту.

Бранио се Паритзан, било је пар опасних момената, а у финишу полувремена је статива спасила Келн када је после покушаја Урошевића, одбране Швебе и погођене стативе лопта отишла у корнер.

И у последњем нападу првог полувремена је Партизан могао до гола, изнео је Траоре неколико јаких контакта и проследио пас даље да би Рикардо из казненог ударца шутирао преко гола.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар