Šok u Njemačkoj: Partizan srušio Keln

Fudbaleri Partizana pobedili su Keln rezultatom 1:0 u 3. kolu Lige konferencija.

Fudbal 06.10.2022 | 23:20
Šok u Njemačkoj: Partizan srušio Keln

Partizan je nakon dva remija došao do prve pobede u Ligi konferencija i to na teškom gostovanju Kelnu u Nemačkoj.

Crno-beli su zahvaljujući pogotku Svetozara Markovića odneli sva tri boda sa Rajn Energi stadiona i na deobi su prvog mesta grupe D sa Nicom.

Partizan je agresivno krenuo meč u Nemačkoj i odmah uspeo da zapreti, a kada je Rikardo u 8. minutu fauliran i Natho krenuo da izvede slobodan udarac mirisalo je na opasnost.

Odličan centaršut izraelskog fudbalera i lopta ide tačno na glavu Svetozara Markovića koji je bio najviši u skoku i pogodio za veliku radost i vođstvo Partizana usred Kelna.

Od tog 9. minuta crno-beli su vodili sa 1:0. Napadao je Keln, pritiskao svim silama i mogao do izjednačenja dva minuta kasnije, ali je Marković pravovremeno odreagovao.

Potom je propala kontra Partizana koja je mogla da bude opasna, da bi usledila još dva dobra napada nemačkog tima i u 23. minutu je Adamjan umalo postigao gol, ali je pokušaj glavom završio u gol autu.

Branio se Paritzan, bilo je par opasnih momenata, a u finišu poluvremena je stativa spasila Keln kada je posle pokušaja Uroševića, odbrane Švebe i pogođene stative lopta otišla u korner.

I u poslednjem napadu prvog poluvremena je Partizan mogao do gola, izneo je Traore nekoliko jakih kontakta i prosledio pas dalje da bi Rikardo iz kaznenog udarca šutirao preko gola.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar