Једно лице с потјернице предало се Тужилаштву БиХ

Осумњичени Петковић Предраг, рођен 1987. године, лице које је потраживано међународном потјерницом осумњичено за више кривичних дјела, након вишемјесечног бјекства, у присуству адвоката предао се Тужилаштву БиХ.

Босна и Херцеговина 03.10.2022 | 13:56
Једно лице с потјернице предало се Тужилаштву БиХ

Наведени осумњичени под истрагом је у предмету кодног назива “Стораге”, који је повезан са Скy и Аном апликацијама, као један од организатора организоване криминалне групе са подручја Градишке и других мјеста, осумњичен је за кривично дјело организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога,  неовлаштеним прометом оружјем и војном опремом те производима двојне намјене, кријумчарењем људи, те кривичним дјелом тешка крађа.

Ради се о предмету за организирани криминал, који је повезан са међународним кријумчарењем опојних дрога и другим кривичним дјелима у којем тужилаштво, у сарадњи са партнерским институцијама у БиХ, земљама региона, ЕУ и свијета води истрагу против групе која је дјеловала на подручју БиХ и иностранства.

Осумњичени је дуже времена био недоступан правосуђу БиХ и потраживан је путем међународне потјернице.

Након што испита осумњиченог, поступајући тужилац донијет ће одлуку о даљим активностима у предмету, саопштено је из Тужилаштва БиХ. 

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар