Савић дао оставку на мјесто селектора ватерполиста Србије

Дејан Савић више није селектор Ватерполо репрезентације Србије, саопштио је Ватерполо савез Србије.

Спорт 01.10.2022 | 10:48
Савић дао оставку на мјесто селектора ватерполиста Србије

После готово 10 година сениорска репрезентација добиће новог селектора, а још увек није објављено његово име.

У кратком саопштењу Ватерполо савеза Србије наводи се:

„Ватерполо савез Србије обавештава јавност да Дејан Савић више није савезни селектор репрезентације Србије. После више обављених разговора, Дејан Савић је поднео неопозиву оставку која је прихваћена.

У протеклих десет година, колико је био на челу репрезентације, Дејан Савић је остварио врхунске резултате који су га сврстали међу најбоље, ако не и на месту најбољег тренера света.

Желимо Дејану Савићу пуно успеха у наставку каријере. Сигурни смо да наш Деки има још пуно тога да пружи српском ватерполу и спорту као што је то чинио до сада", пише у саопштењу.

Прослављени српски ватерполиста, рекордер по броју одиграних утакмица за националну селекцију, Дејан Савић, репрезентацију је преузео крајем 2012. године, а у периоду од 10 година Србија је са Савићем на клупи освојила све што се може освојити: два олимпијска, три европска и једно светско злато, шест златних медаља у Светској лиги, по једно злато у Светском Купу, на Медитеранским и Универзитетским играма.

Међутим, од 2018. године, када је била европски првак, Србија је освојила злато у Светској лиги и на Олимпијским играма, док на по два везана Европска и Светска првенства није успела да освоји медаљу. Ова 2022. година је била посебно лоша, пошто је Србија заузела пето место на Светском и девето на Европском првенству, што је најслабији резултат у историји репрезентације.

(Куррир)

Коментари / 0

Оставите коментар