Апел Добојлијама: Слободно изађите у недељу на изборе

„Ови који владају на овакав начин уцјенама и притисцима ће натјерати оне који су у вазалском односу према њим, који су запослени преко њих  и којима пријете отказима. Зато је веома важно битно да грађани који су независни и који желе да буду равноправни изађу на изборе и гласају јер Добој може бити кључан за будућност и читаве Српске“, истакао је Босић. 

Република Српска 30.09.2022 | 16:30
Апел Добојлијама: Слободно изађите у недељу на изборе

Српска демократска странка, заједно са својим коалиционим партерима, је спремна да обезбиједи регуларност гласања у Добоју и позивамо Добојлије да у што већем броју изађу на изборе, поручио је на прес конференцији у Добоју  Милан Миличевић, предсједник Главног одбора СДС. 

Он је казао да су циљ СДС фер избори на којима ће глас сваког човјека бити усмјерен гдје је тај гласач и желио.

Поручио је да су СДС, ПДП и Покрет за правду и ред Небојше Вукановића спремни да обезбиједе регуларност гласања преко својих чланова бирачких одбора и посматрача на свим бирачким мјестима у Добоју.

„Добој је постао град случај кроз разне изборне малверзације које су се дешавали на ранијим, а поготово последњим локалним изборима, када је 17 хиљада гласова нестало између првих и поновљених избора. Доказали смо да се овде али и на другим мјестима у Републици Српској врше изборне манипулације“, казао је Миличевић и додао:

„СДС је и данас и свих ових дана у Добоју озбиљно приступила  организацији и припреми станке за изборе другог октобра. Данашње одржавање сједнице Главног изборнога штаба СДС у Добоју показује да је овај град веома важан за СДС.“

Миличевић је овом приликом упутио апел свим члановима бирачких одбора и посматрачима у Добоју и Републици Српској да се не упуштају у противзаконите радње.

„Јасно је свима да након истрага које су вођене и оптужница које су подигнуте за несавјестан и противзаконит рад било којег члана бирачких одбора слиједи и затворска казна од три до пет година“ упозорио је Миличевић.

Младен Босић, члан Предсједништва СДС, је казао да СДС неће дозволити да се понове изборне крађе у Добоју.

„Сазнали смо планове и начин на који су до сада преправљали изборну вољу грађана и сигуран сам да овај пут то неће успјети урадити“, истакао је Босић.

Он је изразио увјерење да ће Добојлије масовне изаћи на изборе, да неће подлећи притисцима.

„Ови који владају на овакав начин уцјенама и притисцима ће натјерати оне који су у вазалском односу према њим, који су запослени преко њих  и којима пријете отказима. Зато је веома важно битно да грађани који су независни и који желе да буду равноправни изађу на изборе и гласају јер Добој може бити кључан за будућност и читаве Српске“, истакао је Босић. 

Славица Марковић, кандидат СДС за НСРС, је упозорила да корупција непотизам и криминал подривају темеље Републике Српске и да ће то бити заустављено другог октобра.

„Вријеме је да заслужне за апатију и безнађе пошаљемо у политичку прошлост и да живимо у морално и економски опорављеном друштву. Желим да побједи слобода мисли и опредјељења, правда и поштење и да кормило којим се управља Републиком Српском преузму храбри часни поштени, непоткупљиви људи“, казала је Марковић и позвала  грађане Добоја да изађу на изборе и да гласају према својој вољи и савјести.

Дејан Миличевић, члан Градског одбора СДС Добој и кандидат СДС за посланика у НСРС, је казао да је ова изборна кампања у Добоју, за разлику од претходних, прошла у фер и коректном односу од стране свих политичких субјеката.

„Бојимо се да би то могло бити затишје пред буру и да  би се могао десити покушај понављања сценарија сличног оном на претходним локалним изборима. Зато имам поруку за све чланове бирачких одбора да свој посао одраде складу са законом да не подлегну притисцима јер је то кривично дјело за које је предвиђена законска казна од три до пет година“, казао је Миличевић и додао:

„Ми имамо обучене посматраче на свим бирачким мјестима имаћемо и посматраче са стране и правни тим тако да ћемо реаговати на све неправилности“. 

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Др.

30.09.2022 16:41

Добој је "град слуцај". Избори неце поново бити регуларни. У то сам сигуран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

30.09.2022 19:07

Па то је 100% истина. Град случај.

Name

Цуле

30.09.2022 19:07

Све док у Добоју народ завади овај распоп и ова злипава Вулицка нема ту напретка ни слобиде народу..

Name

+

30.09.2022 18:38

СВИ НА ИЗБОРЕ. И ГЛАС НОРМАЛНИМ И СТРУЧНИМ ЉУДИМА. СНСД ЈЕ ПОХАРАО ЦИЈЕЛУ РС. РАСЕЛИО МНОГЕ И ЗА ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ, НЕЋЕ СЕ ИМАТИ КО БОРИТИ ЗА РС. ПО ДЕЈТОНУ СМО ЈЕ ДОБИЛ. ЗАР ЋЕМО ЈЕ САМИ УРУШИТИ, БАШ МИ СРБИ, КОЈИ СМО ВЕЋИНА. САДА ИМАМО ИЗБОР:ШАРИВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН И СВИ СА ЊИХОВИХ ЛИСТА. Само. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

30.09.2022 20:08

Колико се црвена секта спрдала са Добојом да им је распопа довела за градоначелника и ту нема напратка.

Name

Ре

30.09.2022 20:27

Брацо гласајмо за Србе да нам воде српску дрзаву а не Зељку и Додига-Хрвате да нам русе и униставају и ово мало наде у боље сутра јер са њима нема се цему бољем надати

Name

Идеално

30.09.2022 20:37

Још увијек лопови из Добоја нису сигурни у гласачку опредељеност грађана Добоја, зато се и батргају у покушају превара и крађе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

30.09.2022 22:51

Секта у Добоју никада није и неце бити избор градјана овога града. Гласови дати СДСу Обрен је пренио у СНСДе. Ми смо Милету ноцна мора... зна да нас мозе имати само крадјом и преваром. Ево данас зивкају телефонима своје сигурне гласове и упозоравајуда це контроле бити велике. Утртали су се, а тек це да се утртају кад их говњивим моткама потјерамо из Добоја.