Apel Dobojlijama: Slobodno izađite u nedelju na izbore

„Ovi koji vladaju na ovakav način ucjenama i pritiscima će natjerati one koji su u vazalskom odnosu prema njim, koji su zaposleni preko njih  i kojima prijete otkazima. Zato je veoma važno bitno da građani koji su nezavisni i koji žele da budu ravnopravni izađu na izbore i glasaju jer Doboj može biti ključan za budućnost i čitave Srpske“, istakao je Bosić. 

Republika Srpska 30.09.2022 | 16:30
Apel Dobojlijama: Slobodno izađite u nedelju na izbore

Srpska demokratska stranka, zajedno sa svojim koalicionim parterima, je spremna da obezbijedi regularnost glasanja u Doboju i pozivamo Dobojlije da u što većem broju izađu na izbore, poručio je na pres konferenciji u Doboju  Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS. 

On je kazao da su cilj SDS fer izbori na kojima će glas svakog čovjeka biti usmjeren gdje je taj glasač i želio.

Poručio je da su SDS, PDP i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića spremni da obezbijede regularnost glasanja preko svojih članova biračkih odbora i posmatrača na svim biračkim mjestima u Doboju.

„Doboj je postao grad slučaj kroz razne izborne malverzacije koje su se dešavali na ranijim, a pogotovo poslednjim lokalnim izborima, kada je 17 hiljada glasova nestalo između prvih i ponovljenih izbora. Dokazali smo da se ovde ali i na drugim mjestima u Republici Srpskoj vrše izborne manipulacije“, kazao je Miličević i dodao:

„SDS je i danas i svih ovih dana u Doboju ozbiljno pristupila  organizaciji i pripremi stanke za izbore drugog oktobra. Današnje održavanje sjednice Glavnog izbornoga štaba SDS u Doboju pokazuje da je ovaj grad veoma važan za SDS.“

Miličević je ovom prilikom uputio apel svim članovima biračkih odbora i posmatračima u Doboju i Republici Srpskoj da se ne upuštaju u protivzakonite radnje.

„Jasno je svima da nakon istraga koje su vođene i optužnica koje su podignute za nesavjestan i protivzakonit rad bilo kojeg člana biračkih odbora slijedi i zatvorska kazna od tri do pet godina“ upozorio je Miličević.

Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS, je kazao da SDS neće dozvoliti da se ponove izborne krađe u Doboju.

„Saznali smo planove i način na koji su do sada prepravljali izbornu volju građana i siguran sam da ovaj put to neće uspjeti uraditi“, istakao je Bosić.

On je izrazio uvjerenje da će Dobojlije masovne izaći na izbore, da neće podleći pritiscima.

„Ovi koji vladaju na ovakav način ucjenama i pritiscima će natjerati one koji su u vazalskom odnosu prema njim, koji su zaposleni preko njih  i kojima prijete otkazima. Zato je veoma važno bitno da građani koji su nezavisni i koji žele da budu ravnopravni izađu na izbore i glasaju jer Doboj može biti ključan za budućnost i čitave Srpske“, istakao je Bosić. 

Slavica Marković, kandidat SDS za NSRS, je upozorila da korupcija nepotizam i kriminal podrivaju temelje Republike Srpske i da će to biti zaustavljeno drugog oktobra.

„Vrijeme je da zaslužne za apatiju i beznađe pošaljemo u političku prošlost i da živimo u moralno i ekonomski oporavljenom društvu. Želim da pobjedi sloboda misli i opredjeljenja, pravda i poštenje i da kormilo kojim se upravlja Republikom Srpskom preuzmu hrabri časni pošteni, nepotkupljivi ljudi“, kazala je Marković i pozvala  građane Doboja da izađu na izbore i da glasaju prema svojoj volji i savjesti.

Dejan Miličević, član Gradskog odbora SDS Doboj i kandidat SDS za poslanika u NSRS, je kazao da je ova izborna kampanja u Doboju, za razliku od prethodnih, prošla u fer i korektnom odnosu od strane svih političkih subjekata.

„Bojimo se da bi to moglo biti zatišje pred buru i da  bi se mogao desiti pokušaj ponavljanja scenarija sličnog onom na prethodnim lokalnim izborima. Zato imam poruku za sve članove biračkih odbora da svoj posao odrade skladu sa zakonom da ne podlegnu pritiscima jer je to krivično djelo za koje je predviđena zakonska kazna od tri do pet godina“, kazao je Miličević i dodao:

„Mi imamo obučene posmatrače na svim biračkim mjestima imaćemo i posmatrače sa strane i pravni tim tako da ćemo reagovati na sve nepravilnosti“. 

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dr.

30.09.2022 16:41

Doboj je "grad slucaj". Izbori nece ponovo biti regularni. U to sam siguran.

ODGOVORITE
Name

Bojan

30.09.2022 19:07

Pa to je 100% istina. Grad slučaj.

Name

Cule

30.09.2022 19:07

Sve dok u Doboju narod zavadi ovaj raspop i ova zlipava Vulicka nema tu napretka ni slobide narodu..

Name

+

30.09.2022 18:38

SVI NA IZBORE. I GLAS NORMALNIM I STRUČNIM LJUDIMA. SNSD JE POHARAO CIJELU RS. RASELIO MNOGE I ZA JOŠ JEDAN MANDAT, NEĆE SE IMATI KO BORITI ZA RS. PO DEJTONU SMO JE DOBIL. ZAR ĆEMO JE SAMI URUŠITI, BAŠ MI SRBI, KOJI SMO VEĆINA. SADA IMAMO IZBOR:ŠARIVIĆ, JELENA, VUKAN I SVI SA NJIHOVIH LISTA. Samo. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

30.09.2022 20:08

Koliko se crvena sekta sprdala sa Dobojom da im je raspopa dovela za gradonačelnika i tu nema napratka.

Name

Re

30.09.2022 20:27

Braco glasajmo za Srbe da nam vode srpsku drzavu a ne Zeljku i Dodiga-Hrvate da nam ruse i unistavaju i ovo malo nade u bolje sutra jer sa njima nema se cemu boljem nadati

Name

Idealno

30.09.2022 20:37

Još uvijek lopovi iz Doboja nisu sigurni u glasačku opredeljenost građana Doboja, zato se i batrgaju u pokušaju prevara i krađe...

ODGOVORITE
Name

Doboj

30.09.2022 22:51

Sekta u Doboju nikada nije i nece biti izbor gradjana ovoga grada. Glasovi dati SDSu Obren je prenio u SNSDe. Mi smo Miletu nocna mora... zna da nas moze imati samo kradjom i prevarom. Evo danas zivkaju telefonima svoje sigurne glasove i upozoravajuda ce kontrole biti velike. Utrtali su se, a tek ce da se utrtaju kad ih govnjivim motkama potjeramo iz Doboja.