Само на билборде потрошено шест милиона марака

Политички субјекти у БиХ су у прве три седмице изборне кампање, само на билборде потрошили скоро 6 милиона марака, показује истраживање Транспаренси интернешнала у БиХ. Уз плаћену промоцију и предизборне скупове, та цифра расте на 9.6 милиона марака, што ову изборну кампању у БиХ, чини најскупљом икад.

Република Српска 29.09.2022 | 20:15
Само на билборде потрошено шест милиона марака

У протекла три мјесеца, Транспаренси је забиљежио и 345 започетих јавних радова вриједних 1,1 милијарду марака, од чега се више од 900 милиона односи на двије дионице аутопута.

Изборним законом се и даље не кажњава повећање јавне потрошње пред изборе, односно злоупотреба јавних ресурса, наглашавају из Транспаренсија. У протекла три мјесеца, власти су кроз једнократне помоћи подјелиле 278 милиона марака, а члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је на једном предизборном скупу чак и признао да се овај новац даје због избора.

Корајлић додаје да због злоупотребе јавних ресурса, Централна изборна комисија БиХ, није казнила ни директора УКЦ-а Српске и кандидат СНСД-а за народног посланика Владу Ђајића због пропагадног филма о УКЦ-у Републике Српске.

Транспаренси је Централној изборној комисији БиХ упутио укупно 70 пријава, од чега се 16 односи на злоупотребу јавних ресурса, Међутим, из ЦИК-а су поручили да ће неријешене пријаве разматрати после изборне тишине, односно тек након избора, како одлукама не би утицали на рајтинг политчких субјеката.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

пљацкас без лове

29.09.2022 19:27

Ако се зна термин за изборе засто тросити толики новац са којим смо могли несто саградити.Видамо их свакодневно по разним порталима на Тв у скупстини тако да је јасно ко је какав.Него се морају јос њихове слике гледати и ици до најмањег села да се рукују са преосталим становницима које це само тада и видјети.Ако за ове године нисмо увидјели ко је истински цовјек из народа онда је ово мало улозеног новца у њихову промоцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

29.09.2022 19:38

Они су подлаци, необразоване хуље са купљеним дипломама, мрачном прошлосћу уличара и робијаша, џепароша, дилера и отимача дјечијих патика, али су им се јахте јако допале, свиђа им се шведски сто и то да цијелу торту ставе пред себе. Свјесни да се за све ово добија - робија. Ово су одлазећи полусвјетови, надам се поштеним изборима. Поздрав за добре људе, без обзира на вјеру, нацију у мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

29.09.2022 19:41

Колико је само зарадио овај Гоогле сваке секунде нема ко од њих не искаче. Ни мобител због њих не могу отворити

ОДГОВОРИТЕ
Name

паљанин

30.09.2022 09:51

Добрих пар фабрика а не на билборде и телеце главе да их гледамо онако неписмене

ОДГОВОРИТЕ