Samo na bilborde potrošeno šest miliona maraka

Politički subjekti u BiH su u prve tri sedmice izborne kampanje, samo na bilborde potrošili skoro 6 miliona maraka, pokazuje istraživanje Transparensi internešnala u BiH. Uz plaćenu promociju i predizborne skupove, ta cifra raste na 9.6 miliona maraka, što ovu izbornu kampanju u BiH, čini najskupljom ikad.

Republika Srpska 29.09.2022 | 20:15
Samo na bilborde potrošeno šest miliona maraka

U protekla tri mjeseca, Transparensi je zabilježio i 345 započetih javnih radova vrijednih 1,1 milijardu maraka, od čega se više od 900 miliona odnosi na dvije dionice autoputa.

Izbornim zakonom se i dalje ne kažnjava povećanje javne potrošnje pred izbore, odnosno zloupotreba javnih resursa, naglašavaju iz Transparensija. U protekla tri mjeseca, vlasti su kroz jednokratne pomoći podjelile 278 miliona maraka, a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na jednom predizbornom skupu čak i priznao da se ovaj novac daje zbog izbora.

Korajlić dodaje da zbog zloupotrebe javnih resursa, Centralna izborna komisija BiH, nije kaznila ni direktora UKC-a Srpske i kandidat SNSD-a za narodnog poslanika Vladu Đajića zbog propagadnog filma o UKC-u Republike Srpske.

Transparensi je Centralnoj izbornoj komisiji BiH uputio ukupno 70 prijava, od čega se 16 odnosi na zloupotrebu javnih resursa, Međutim, iz CIK-a su poručili da će neriješene prijave razmatrati posle izborne tišine, odnosno tek nakon izbora, kako odlukama ne bi uticali na rajting politčkih subjekata.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pljackas bez love

29.09.2022 19:27

Ako se zna termin za izbore zasto trositi toliki novac sa kojim smo mogli nesto sagraditi.Vidamo ih svakodnevno po raznim portalima na Tv u skupstini tako da je jasno ko je kakav.Nego se moraju jos njihove slike gledati i ici do najmanjeg sela da se rukuju sa preostalim stanovnicima koje ce samo tada i vidjeti.Ako za ove godine nismo uvidjeli ko je istinski covjek iz naroda onda je ovo malo ulozenog novca u njihovu promociju.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

29.09.2022 19:38

Oni su podlaci, neobrazovane hulje sa kupljenim diplomama, mračnom prošlosću uličara i robijaša, džeparoša, dilera i otimača dječijih patika, ali su im se jahte jako dopale, sviđa im se švedski sto i to da cijelu tortu stave pred sebe. Svjesni da se za sve ovo dobija - robija. Ovo su odlazeći polusvjetovi, nadam se poštenim izborima. Pozdrav za dobre ljude, bez obzira na vjeru, naciju u mišljenje.

ODGOVORITE
Name

A

29.09.2022 19:41

Koliko je samo zaradio ovaj Google svake sekunde nema ko od njih ne iskače. Ni mobitel zbog njih ne mogu otvoriti

ODGOVORITE
Name

paljanin

30.09.2022 09:51

Dobrih par fabrika a ne na bilborde i telece glave da ih gledamo onako nepismene

ODGOVORITE