Арапи ударили на Ђоковића: Горе друштвене мреже

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић поново је на удару.

Тенис 28.09.2022 | 19:54
Арапи ударили на Ђоковића: Горе друштвене мреже

Ђоковић је овај пут на мети арапских твитераша и фанова након што је поздравио Израел пред учешц́е на турниру у Тел Авиву.

Ђоковиц́ је, преко свог личног налога на Твитеру, објавио руком писану поруку и свој потпис, а почетак је написао на хебрејском, „Поздрав Израелу“, а затим наставио на енглеском: Веома сам срец́ан и узбуђен што се врац́ам у Израел. Радујем се сјајном искуству.”

Убрзо након тога, на свакој објави је била права лавина коментара због Палестине, нажалост, било је и увредљивих.

Вец́ина је напала Новака јер је посетио „окупирану земљу која увек крши права Палестинаца“.

"Израел је држава апартхејда којом управља политика елиминисања палестинског постојања. Од овог циља зависи целокупно постојање Израела. Ова земља је безброј пута прекршила прописе Уједињених нација и правила међународног хуманитарног права и закона о људским правима," прокоментарисао је један од њих.

Ђоковиц́ је на удару чак и својих навијача.

"Прво, то је Палестина, а друго, ја не признајем овај турнир. Нец́у то да гледам нити охрабрујем. Видимо се на следец́ем турниру."

 

Новак има много навијача у арапском свету, многи су огорчени због овог потеза, а његова посета је, наравно, чисто спортске природе.

Ипак, његова објава има више од 1.600 цитирања, углавном уз политичку и ратну тематику.

(Курир спорт Фото: Профимедиа) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Крле

28.09.2022 18:42

Бити добар за једну страну ,знаци бит лос за другу...е Ноле Ноле никад се дозвати памети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Крле

28.09.2022 19:05

Шта ти паламуд.. Крле ушао си преко компензационог мандата у градску скупштину Бања Луке.

Name

Пролупо си

28.09.2022 19:18

Цовјека за разлику од тебе и тих сто коментарису, напросто не интересује политика бити гледа било ста кроз призму политике! Цовјек је спортиста и за њега су све нације исте и људе дјели на људе и на дибре и лосе али твоји комплекси то не могу да схвате .

Name

Косовка

28.09.2022 19:43

Не ваљаш ратним странама ..Цутите брееее Израел.. Па ста.. Арапи...сада трубееее А Доха Дубаи Абу Даби. Игра..ок.је Спорт Коњииии.спорт није покитика Ратујте ви.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демос кратос

28.09.2022 20:10

Колико пута су Хамас, хисболах и остали прекрсили правила Ун-а? Да се и они придрзавају демократије а не терора давно би мир завладало.

ОДГОВОРИТЕ