Arapi udarili na Đokovića: Gore društvene mreže

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ponovo je na udaru.

Tenis 28.09.2022 | 19:54
Arapi udarili na Đokovića: Gore društvene mreže

Đoković je ovaj put na meti arapskih tviteraša i fanova nakon što je pozdravio Izrael pred učešće na turniru u Tel Avivu.

Đoković je, preko svog ličnog naloga na Tviteru, objavio rukom pisanu poruku i svoj potpis, a početak je napisao na hebrejskom, „Pozdrav Izraelu“, a zatim nastavio na engleskom: Veoma sam srećan i uzbuđen što se vraćam u Izrael. Radujem se sjajnom iskustvu.”

Ubrzo nakon toga, na svakoj objavi je bila prava lavina komentara zbog Palestine, nažalost, bilo je i uvredljivih.

Većina je napala Novaka jer je posetio „okupiranu zemlju koja uvek krši prava Palestinaca“.

"Izrael je država aparthejda kojom upravlja politika eliminisanja palestinskog postojanja. Od ovog cilja zavisi celokupno postojanje Izraela. Ova zemlja je bezbroj puta prekršila propise Ujedinjenih nacija i pravila međunarodnog humanitarnog prava i zakona o ljudskim pravima," prokomentarisao je jedan od njih.

Đoković je na udaru čak i svojih navijača.

"Prvo, to je Palestina, a drugo, ja ne priznajem ovaj turnir. Neću to da gledam niti ohrabrujem. Vidimo se na sledećem turniru."

 

Novak ima mnogo navijača u arapskom svetu, mnogi su ogorčeni zbog ovog poteza, a njegova poseta je, naravno, čisto sportske prirode.

Ipak, njegova objava ima više od 1.600 citiranja, uglavnom uz političku i ratnu tematiku.

(Kurir sport Foto: Profimedia) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Krle

28.09.2022 18:42

Biti dobar za jednu stranu ,znaci bit los za drugu...e Nole Nole nikad se dozvati pameti...

ODGOVORITE
Name

re Krle

28.09.2022 19:05

Šta ti palamud.. Krle ušao si preko kompenzacionog mandata u gradsku skupštinu Banja Luke.

Name

Prolupo si

28.09.2022 19:18

Covjeka za razliku od tebe i tih sto komentarisu, naprosto ne interesuje politika biti gleda bilo sta kroz prizmu politike! Covjek je sportista i za njega su sve nacije iste i ljude djeli na ljude i na dibre i lose ali tvoji kompleksi to ne mogu da shvate .

Name

Kosovka

28.09.2022 19:43

Ne valjaš ratnim stranama ..Cutite breeee Izrael.. Pa sta.. Arapi...sada trubeeee A Doha Dubai Abu Dabi. Igra..ok.je Sport Konjiiii.sport nije pokitika Ratujte vi.???

ODGOVORITE
Name

Demos kratos

28.09.2022 20:10

Koliko puta su Hamas, hisbolah i ostali prekrsili pravila Un-a? Da se i oni pridrzavaju demokratije a ne terora davno bi mir zavladalo.

ODGOVORITE