Народ је уморан, Српској треба бољи и праведнији живот!

“Због криминала и корупције у БиХ и Српској, страни инвеститори нас заобилазе у широком луку”, поручио је посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирко Шаровић у рубрици Без увијања Јутарњег програма БН ТВ. Он је додао да се власти у БиХ и Српској једино сналазе у кризама које саме производе као риба у води.

Република Српска 27.09.2022 | 12:40
Народ је уморан, Српској треба бољи и праведнији живот!

"Републици Српској су промјене пријеко потребне јер их народ који је уморан од лошег живота тражи. Постојећа власт је показала да није способна да Српској и њеним грађанима донесе напредак и бољи живот, рекао је Мирко Шаровић, посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. 

Шаровић је додао да је рецепт за остајање на власти у Српској и БиХ изазивање криза које су за власт природни амбијент.

“Управљање страховима људи је опција у којој се стално држи тензија, а фокус је на политичким противницима који су из другог народа или ентитета. Људи се онда мобилишу по том основу и кажу да им Милорад Додик или неко други, није ништа омогућио, али да их он брани од бошњака или неких других. Људи тада мисле да је он добар Србин, јер ће их одбранити док други ударају на Републику Српску”, каже Шаровић.

Грађани Српске и БиХ могу да живе боље јер имамо природне, али и људске ресурсе. Потребно је мијењати приоритете, а у фокус ставити више инвеститација без којих се ништа не може урадити, наглашава Шаровић. 

 - Инвеститорима је овдје потребна сигурност - додаје он.

“Велике инвестиције могуће је довести уколико они који имају новац виде да је у земљи стање предвидиљиво на дуге стазе, да је сигуран да може да инвестира. Потребно је обезбиједити мир и сигурност, да инвеститор буде сигуран да БиХ и Српској не пријети рат, да криза није нормално стање, да имамо европске законе, да је земља отворена и да се не плаше да ће изгубити свој новац”.

"Потребно је да инвеститори знају да тамо гдје уложе могу да зараде, да то буде земља без корупције или да корупција буде на најнижем нивоу", кажа Шаровић.

- Милорад Додик се представља као велики заштитиник Српске од свих и свакога, сем од предсједника Хрватске Зорана Милановића који је сада његов стратешки партнер - истиче Шаровић. 

- Упркос томе што Милановић понижава и ниподаштава српске жртве, прије свега дјецу, не признајући злочине над њима, али и Србију, реакције нема - јасан је Шаровић.

“Додик и руководство Републике Српске ћуте и чекају да то прође. Нема снажног искорака у смислу осуде те ужасне Милановићеве реторике која је у потпуности непријатељска.”

- Недостатак воље и храбрости да се осуди удар на Србију је црвена линија - категоричан је Шаровић.

“Власт је пријатељ са непријатељима Републике Српске и Србије”, наглашава он.

Шаровић је објашњавајући крилатицу "Из Бањалуке градити, из Сарајева бранити" рекао да се она односи на рад предсједника Републике Српске и члана Предсјеништва БиХ из Републике Српске, тј. како би тај рад требало да изгледа.

„Предсједник Републике Српске има улогу да омогући да се у Српској квалитетно живи, гради и ради. Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске треба да штити Српску у Сарајеву, да се, прије свега, бори за очување 'Дејтонског мировног споразума' и насртаја и 
напада којих има“, објашњава Шаровић.

Синергија и заједнички рад за опште добро предсједника Српске и члана Предсједништва БиХ из Републике Српске њихова су кључна улога, рекао је Мирко Шаровић, посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, гостујући у рубрици Без увијања Јутарњег програма БН телевизије.


(БН)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

БЛ

27.09.2022 10:53

Питање је само хоце ли се Саровиц борит за промјене и бољи зивот у БИХ као цлан предсједниства БИХ ако побиједи, или це наставит неуставну Додикову политику 'представника' РС у предсједниству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

27.09.2022 14:47

Па, господин је био на високим функцијама у Сарајеву и показао је ко је и што је. Зна боље и од мене и од Вас да без економски напредне и стабилне Босне и Херцеговине нема ни јаке РС.

Name

Ре

27.09.2022 15:12

Наси политичари требају напокон поцети радити. Не могуће је у Српској стварати некакве бајке о успјеху ако се не ради на дрзавном нивоу и Вјецу министара то није могуће зато нецу да слусам висе лази. Релаксација не напетост и опструкција тад це инвеститори и привреда ови напред а народ неце бјезати као и инвеститори. Ко це улагати ако се мало мало прети урусавањима, цио зивот несто преговарају па људи бози ми смо провели зивота у сукобима и борби. Шта висе треба, уништити будућност и дјеци.

Name

Тито

27.09.2022 17:03

Док је "господин" био у власти нисте имали хљеба да једете, плата и пензија око 300 км, и то сваки трећи месец!. Ето ти, па ти види ко је у праву, а ко лаже.

Name

Мирослав

28.09.2022 08:49

Седео је он у преседниству, па ста би? Сад би опет, да се ували, али овог пута нема сансе, проваљен је.

Name

Побједа

27.09.2022 10:56

Надајмо се да овај народ вец једном схвати да треба да изабере промјене. Јелена и Мирко до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.09.2022 12:52

Јелена јесте промјена али Мирко није. Зар си заборавио ко су његови јарани.

Name

Само тако

27.09.2022 11:01

Мирко је цовјек који је прошао голготу бранеци Српску кад је требало и кад је било најтеже. Цовјек са искуством, знањем,одмјереносцу и енергијом. Нама сада то треба а не арлаукање по шаторима и заглупљивање народа а у СА мук. Шта је Додик урадио за цетири године у СА? Ништа осим сто је харацио и лапрда и по Српској преко АТВ и РТРС. И то је све. Нигдје ни једне фабрике, ни једног страног инвеститора у те цетири године ако изузмемо Сердарова лопину и још пар њих који су дрпали буџет Српске заједно са “домацинима”.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

27.09.2022 11:01

Зато масовно изађимо на изборе 2 октобра да скинемо доказану издајничку власт на челу са додигом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

27.09.2022 11:04

Наушна потреба Републике Српске је патриотска и некорумпирана опозиција. Ова опозиција коју имамо данас није потриотска а корумпирана је толико да представља само продужену руку НАТО нацистичких земаља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.09.2022 13:06

Не сери! Као што би твој шеф Миле рекао.

Name

Ђорђе

27.09.2022 11:05

Они су подлаци, необразоване хуље са купљеним дипломама, мрачном прошлосћу уличара и робијаша, џепароша, дилера и отимача дјечијих патика, али су им се јахте јако допале, свиђа им се шведски сто и то да цијелу торту ставе пред себе. Свјесни да се за све ово добија - робија. Ово су одлазећи полусвјетови, надам се поштеним изборима. Поздрав за добре људе, без обзира на вјеру, нацију у мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛБ

27.09.2022 11:29

Неце вам нико овдје нико озбиљан доци у БиХ/РС, јер сви знају да проблем увијек виси над главом, ако не сад онада за пар година кад се промјени политицка гарнитура, а и ко це њима радити у њиховим фабрикама. Нама је одређено да производимо готове кадрове и да их њима тамо извозимо. Таква нам је карма ма залост и ми ту ниста не моземо промјенти на залост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.09.2022 11:53

Не мозес и нецес јер не знас.

Name

Цар

27.09.2022 11:58

Част опозицији али ти се склони већ си био на власти која је отимала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саваа

27.09.2022 13:30

Због тога губе изборе .

Name

ЈГ

27.09.2022 13:39

Ви сте ликвидирали, колико се сјећам, неке људе који су у току и након рата кренули у борбу против криминала, ви сте творци фиктивних фирми, васколиког шверца и криминала, сиве економије и ношења пара у торбама.

Name

Ис

27.09.2022 14:58

Јој јест вам глупа та прица. Цовјек два пута био на власти. Први пут га скоро убили сто није хтјео укинути војску. Други пут био једини министар икада којег је народ хвалио

Name

Није отимала

27.09.2022 16:34

Већ све отела што се могло отети. Онда је већина промјенила дрес и прешли у СНСД гдје и дан данас харче што могу

Name

Казаница снсд

27.09.2022 14:29

Опозиција се треба на демократски начин удаљити од тројанаца који сједе на више столица. Поз из Брода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

природа

27.09.2022 15:26

па видис ли колико си ти уморан и на ста лицис јадан не био....иди у пензију мајке ти... какве ти промјене доносис, свега ти... да бар ниси до сада никад био на власти па би рекао цовјек и несто, овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

27.09.2022 16:17

нема овдје зивота док се мало не окренете дрзави у којој зивите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Побрдје БЛ

27.09.2022 16:27

Овај сав натеко од муке......

ОДГОВОРИТЕ