"Сјеверни ток" цури, Шведска и Данска упозоравају

Шведске власти саопштиле су данас да су издата упозорења на два цурења гасовода "Сјеверни ток 1" у шведским и данским водама.

Свијет 27.09.2022 | 12:05
"Сјеверни ток" цури, Шведска и Данска упозоравају

Цурење је лоцирано сјевероисточно од данског острва Борнхолм, рекао је портпарол, уз напомену да се узрок инцидента још утврђује.

Данске власти упозориле су у понедјељак бродове да избјегавају воде око острва Борнхолм у Балтичком мору, у радијусу од пет наутичких миља, због цурења гаса из руског гасовода "Сјеверни ток 2", а пад притиска утврђен је и у "Сјеверном току 1".

(Тањуг)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

брецало

27.09.2022 11:07

Сад це наси сведјани да се смрзну е доста су били господа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блука

27.09.2022 12:46

Нека брини се ти како це мо ми у Српској презивити ову зиму, а Сведјани неце умирати од зиме и глади немој да се сикирас.

Name

Ре

27.09.2022 14:41

Шведи нису овисни о руском прдежу...

Name

Амбасадор

27.09.2022 16:10

Кажу да Шведска никада није куповала гас од Руса, јер се они грију од спаљивања смећа. Кажу да им многе земље из Европе плаћају да им преузму смеће а онда га Швеђани спаљују и грију градове.

Name

Мирослав

27.09.2022 11:46

Пукло, или неко намерно буси? Како и ко це рупе зацепити? Ево јос једног разлога за свадју. И тако из дана у дан, гледамо, цитамо и слусамо, о несрецама које планирају и праве лудјаци. Да нам је презивети, или це мо се стварно морати докопати Марса?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.09.2022 16:12

Руси су га разнијели експлозивом, очајнички трзаји Путка. ГОТОВ ЈЕ!!!

Name

Путин

27.09.2022 11:49

Нема везе свакако ће бити заврнут до даљњег,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микимаус73

27.09.2022 12:36

Шведјани не користе плин из Русије за гријање да се разумијемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

27.09.2022 14:32

Зар нису руси заврнули цесму

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

27.09.2022 19:48

Заврнули цесму хаха то су само прице за поскупљење све је у нормалним токовима.

Name

Деђжал

27.09.2022 14:39

Свијет су прво патили Американци својим ратовима а сад заједно са Русима .Да се што више истријеби народа..Због сиромаштва мање ће се рађат дјеце..Олош као плаћенике бацају пред тенкове.Све је то сврха ратова.Убијај,пљачкај новац,имовину,људске органе па на крају обнављаш и постајеш власник фирми ,продајеш робу и све остало напаћеној земљи..И доста више тих лажи о ванземаљцима и Регану.И Гагарин је био ванземаљац чим је изашао у космос..А на мјесец не може још човјек стићи.А неда ни Мујо да га ометају док кује коња. А Мујо није обичан човјек..Мујо,мој мали Мехди..Рађа се..Иблис мој покољење моје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

27.09.2022 16:42

Блука,,, Несекирам се ја за сведјане али це они ипак да стисну гузу нема распиња,,,, а сто се тице српске ја сам се обезбједио док сам ја куповао дрва комсије ми се смијале а сад казу бијо си паметан па се припремијо,, а ти блука наста xес се ти гријати на сведјане јели

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

27.09.2022 16:44

До пада притиска у гасоводима Северни ток 1 и Северни ток 2, који иду од Русије до Немачке, довела је "циљана саботажа", која је немогућа без ронилаца или подморнице, известио је данас ТАСС позивајући се на изворе немачког листа Тагесшпигел и магазина Шпигел. Извори Тагесшпигла и Шпигла који су упознати са оценом власти, наводе да би према првим претпоставкама "за ово би могле бити одговорне украјинске снаге или снаге повезане са Украјином". Немачко министарство привреде још није успело да утврди узрок пада притиска у гасоводима и локацију цурења. Мрежни оператер Гаскаде, Федерална мрежна агенција Немачке, полиција и власти шпкрајине Мекленбург-Западна Померанија раде на проблему. Пољски премијер Матеуш Моравјецки је, отварајући гасовод Балтик пајп који пролази кроз данске воде, рекао да "још не зна" детаље инцидента, али је одмах изразио уверење да је то "још једна ескалација ситуације" у Украјини, наводи ТАСС. Данска поморска управа пријавила је цурење гаса североисточно од Борнхолма, где пролази траса гасовода, а цурење у својој зони пријавила је и шведска поморска администрација. Пад притиска на једној од две линије Северног тока 2 забележен је у ноћи између понедељка и уторка са копнене платформе Северног тока 2 АГ, о чему су истовремено обавештене обалске службе Немачке, Данске, Шведске, Финске и Русије. У Министарству привреде Немачке уверавају да инцидент неће утицати на снабдевање земље енергијом, а Европска комисија је такође навела да енергетска безбедност Европске уније није нарушена, наводи ТАСС.

ОДГОВОРИТЕ