"Sjeverni tok" curi, Švedska i Danska upozoravaju

Švedske vlasti saopštile su danas da su izdata upozorenja na dva curenja gasovoda "Sjeverni tok 1" u švedskim i danskim vodama.

Svijet 27.09.2022 | 12:05
"Sjeverni tok" curi, Švedska i Danska upozoravaju

Curenje je locirano sjeveroistočno od danskog ostrva Bornholm, rekao je portparol, uz napomenu da se uzrok incidenta još utvrđuje.

Danske vlasti upozorile su u ponedjeljak brodove da izbjegavaju vode oko ostrva Bornholm u Baltičkom moru, u radijusu od pet nautičkih milja, zbog curenja gasa iz ruskog gasovoda "Sjeverni tok 2", a pad pritiska utvrđen je i u "Sjevernom toku 1".

(Tanjug)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

brecalo

27.09.2022 11:07

Sad ce nasi svedjani da se smrznu e dosta su bili gospoda

ODGOVORITE
Name

Bluka

27.09.2022 12:46

Neka brini se ti kako ce mo mi u Srpskoj preziviti ovu zimu, a Svedjani nece umirati od zime i gladi nemoj da se sikiras.

Name

Re

27.09.2022 14:41

Švedi nisu ovisni o ruskom prdežu...

Name

Ambasador

27.09.2022 16:10

Kažu da Švedska nikada nije kupovala gas od Rusa, jer se oni griju od spaljivanja smeća. Kažu da im mnoge zemlje iz Evrope plaćaju da im preuzmu smeće a onda ga Šveđani spaljuju i griju gradove.

Name

Miroslav

27.09.2022 11:46

Puklo, ili neko namerno busi? Kako i ko ce rupe zacepiti? Evo jos jednog razloga za svadju. I tako iz dana u dan, gledamo, citamo i slusamo, o nesrecama koje planiraju i prave ludjaci. Da nam je preziveti, ili ce mo se stvarno morati dokopati Marsa?

ODGOVORITE
Name

Re

27.09.2022 16:12

Rusi su ga raznijeli eksplozivom, očajnički trzaji Putka. GOTOV JE!!!

Name

Putin

27.09.2022 11:49

Nema veze svakako će biti zavrnut do daljnjeg,

ODGOVORITE
Name

Mikimaus73

27.09.2022 12:36

Švedjani ne koriste plin iz Rusije za grijanje da se razumijemo

ODGOVORITE
Name

zoka

27.09.2022 14:32

Zar nisu rusi zavrnuli cesmu

ODGOVORITE
Name

boki

27.09.2022 19:48

Zavrnuli cesmu haha to su samo price za poskupljenje sve je u normalnim tokovima.

Name

Deđžal

27.09.2022 14:39

Svijet su prvo patili Amerikanci svojim ratovima a sad zajedno sa Rusima .Da se što više istrijebi naroda..Zbog siromaštva manje će se rađat djece..Ološ kao plaćenike bacaju pred tenkove.Sve je to svrha ratova.Ubijaj,pljačkaj novac,imovinu,ljudske organe pa na kraju obnavljaš i postaješ vlasnik firmi ,prodaješ robu i sve ostalo napaćenoj zemlji..I dosta više tih laži o vanzemaljcima i Reganu.I Gagarin je bio vanzemaljac čim je izašao u kosmos..A na mjesec ne može još čovjek stići.A neda ni Mujo da ga ometaju dok kuje konja. A Mujo nije običan čovjek..Mujo,moj mali Mehdi..Rađa se..Iblis moj pokoljenje moje...

ODGOVORITE
Name

brecalo

27.09.2022 16:42

Bluka,,, Nesekiram se ja za svedjane ali ce oni ipak da stisnu guzu nema raspinja,,,, a sto se tice srpske ja sam se obezbjedio dok sam ja kupovao drva komsije mi se smijale a sad kazu bijo si pametan pa se pripremijo,, a ti bluka nasta xes se ti grijati na svedjane jeli

ODGOVORITE
Name

brecalo

27.09.2022 16:44

Do pada pritiska u gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2, koji idu od Rusije do Nemačke, dovela je "ciljana sabotaža", koja je nemoguća bez ronilaca ili podmornice, izvestio je danas TASS pozivajući se na izvore nemačkog lista Tagesšpigel i magazina Špigel. Izvori Tagesšpigla i Špigla koji su upoznati sa ocenom vlasti, navode da bi prema prvim pretpostavkama "za ovo bi mogle biti odgovorne ukrajinske snage ili snage povezane sa Ukrajinom". Nemačko ministarstvo privrede još nije uspelo da utvrdi uzrok pada pritiska u gasovodima i lokaciju curenja. Mrežni operater Gaskade, Federalna mrežna agencija Nemačke, policija i vlasti špkrajine Meklenburg-Zapadna Pomeranija rade na problemu. Poljski premijer Mateuš Moravjecki je, otvarajući gasovod Baltik pajp koji prolazi kroz danske vode, rekao da "još ne zna" detalje incidenta, ali je odmah izrazio uverenje da je to "još jedna eskalacija situacije" u Ukrajini, navodi TASS. Danska pomorska uprava prijavila je curenje gasa severoistočno od Bornholma, gde prolazi trasa gasovoda, a curenje u svojoj zoni prijavila je i švedska pomorska administracija. Pad pritiska na jednoj od dve linije Severnog toka 2 zabeležen je u noći između ponedeljka i utorka sa kopnene platforme Severnog toka 2 AG, o čemu su istovremeno obaveštene obalske službe Nemačke, Danske, Švedske, Finske i Rusije. U Ministarstvu privrede Nemačke uveravaju da incident neće uticati na snabdevanje zemlje energijom, a Evropska komisija je takođe navela da energetska bezbednost Evropske unije nije narušena, navodi TASS.

ODGOVORITE